Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: a Ferencváros egygólos sikerrel vette vissza az első helyet

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) 10. fordulójának vasárnap esti zárómeccsét a Diósgyőri VTK és a Ferencváros vívta egymással…

 

A címvédő Ferencváros egy végletekig kiélezett mérkőzésen aratott 2-1-es sikert a Diósgyőri VTK otthonában.

Az első ígéretes lehetőség a hazaiak előtt adódott, Pozeg löését azonban Dibusz tolta szögletre. A Ferencváros szép lassan átvette az irányítást és több próbálkozást is megeresztett, aktívan futballoztak. Az első negyedóra végén a fölényben játszó vendégek meg is szerezték a vezetést, amikor Marquinhos lövését Odincov még hárítani tudta, Botka Endre azonban a kipattanót közvetlen közelről gólra váltotta. A folytatásban is a zöld-fehérek voltak aktívabbak támadásban, a DVTK hátrányban is alárendelt szerepet játszott. Félóra elteltével könnyen újabb gólt szerezhetett volna a Fradi, azonban Ben Romdan ajtó-ablak helyzetben mellé lőtt. Nem sokkal később a legnagyobb miskolci lehetőség alkalmával Gera D. került volna helyzetbe, Cissé azonban a lövés pillanatában menteni tudott. Az első játékrész hajrájában mindkét csapat bátran játszott és mindkét oldalon adódtak lehetőségek. Öt perccel az első félidő vége előtt Abu Fani szerezhetett volna gólt, közeli lövése azonban a kapufát találta el. Kisvártatva egy hazai ellentámadás végén Pernambuco nagyszerű cselekkel játszotta magát tisztára a kapu előterében, Dibusz azonban bravúrral védte a közeli lövését. Így a nagy igyekezet ellenére egyik oldalt sem született találat, 1-0-s ferencvárosi vezetéssel mehettek a szünetre a csapatok.

A második játékrész elején néhány perc különbséggel Abu Fani és Varga B. is ápolásra szorult a vendégek részéről, utóbbit biztonsági okokból le is cserélték, Pesics váltotta. Az első félidei rohanás után a folytatás némileg megfontoltabb mederben csordogált, a hazaiak próbáltak támadni, de a Ferencváros veszélyes ellenakciókat vezetett. Egy óra játék elteltével a vendégek egyik kontrája célba ért, Ramírez megindulása után Aleksandar Pesics a kapufa segítségével helyezett a hálóba, megduplázva ezzel a csapata előnyét. A 2-0-s vezetés birtokában a vendégek további kulcsemberek pihentetése mellett döntöttek, Sztankovics mester Abenát és Ben Romdant is lehozta. A DVTK egyre jobban kapujához szegezte a Ferencvárost, Klimovicsot pedig Wingo kaszálta el a kapu torkában, az így megítélt büntetőt Rudi Pozeg váltotta gólra. A bekapott gól után a Fradi igyekezett megtartani a labdát és még helyzeteket is dolgozott ki, Odincov azonban résen volt Ramírez kísérleténél. Az utolsó húsz percen belül a vendégek tizenegyeshez juthattak volna, de hosszas videózás után Marquinhos kapott sárga lapot műesésért. A végjáték meglehetősen vontatottan telt, nem tudott folyamatos játék kialakulni. A hajrában mindkét oldalon több játékost ápolni kellett, így kényszerű cseréket is végrehajtottak a hajrában, miközben a Ferencváros a labdát sokat birtokolva tartotta távol a kapujától a Diósgyőrt. A tízperces hosszabbítás sem hozott változást, a vendégek biztosan tartották meg az egygólos vezetést a lefújásig és győzelmükkel továbbra is vezetik a bajnokságot.

Diósgyőri VTK – Ferencváros 1-2 (0-1)
Helyszín: Diósgyőri Stadion, Miskolc; Vezette: Bogár Gergely
Gólszerzők: Pozeg (69. – büntetőből), ill. Botka (14.), Pesics (61.)
Sárga lapok: Pernambuco (52.), ill. Varga B. (28.), Wingo (68.), Marquinhos (75.), Botka (90+7.)
Kiállítva:ill.

Diósgyőri VTK: Odincov – Gera D., Szatmácsi Cs., Bárdos, Stephen – Klimovics, Holdampf, Pozeg, Pernambuco – Lukács D. (Obounet 89.), Edomwonyi (Acolatse 76.). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

Ferencváros: Dibusz – Botka, Cissé, Abena (Wingo 63.), Ramírez – Abu Fani (Pászka 90.), Sigér, Ben Romdan (Owusu 64.), Makreckis – Varga B. (Pesics 53.), Marquinhos (Baráth P. 89.). Vezetőedző: Dejan Sztankovics.

A 10. forduló eredményei

Szombat:
Kisvárda – Mezőkövesd-Zsóry 2-1
Zalagerszegi TE – Paksi FC 2-5
Újpest – Kecskeméti TE 5-3

Vasárnap:
MTK Budapest – Puskás Akadémia 0-5
Debreceni VSC – Fehérvár FC 3-1
Diósgyőri VTK – Ferencváros 1-2

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore