Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Vinícius Junior reagált a Sevilla elleni meccsen kapott rasszista megnyilvánulásokra

Ahogy arról beszámoltunk, a Real Madrid 1-1-es döntetlent játszott a Sevilla ellen a Ramón Sánchez Pizjuan stadionban. A mérkőzésen ismét rasszista megnyilvánulások áldozatává vált a királyi gárda támadója, Vinícius Junior, aki saját közleményt adott ki az őt ért támadással kapcsolatban. 

(Photo By Joaquin Corchero/Europa Press via Getty Images)

A Real Madrid támadója, Vinícius Junior ismét rasszista szidalmazások áldozatává vált, most a Sevilla otthonában, a Ramón Sánchez Pizjuan stadionban. Az andalúziai klub reagált is az esetre, és eltávolították a létesítményből, majd átadták a hatóságoknak a brazil játékost “lemajmozó” hazai szurkolót. A Sevilla közleményében azt is tudatta, hogy a drukker klubtagsága azonnal törlésre kerül, és elítél minden rasszista és idegengyűlölő magatartást, még akkor is, ha az elszigetelt, mint a jelen esetben.

Vinícius Junior már az előző szezonban is többször kapott rasszista szidalmazásokat az ellenfél szurkolóitól, a La Liga azonban nem sok mindent tett ezek megszüntetéséért. A brazil játékos most saját maga adott ki egy közleményt, amelyben kifejezte csalódottság aziránt, hogy nem tesznek semmit annak érdekében, hogy megvédjék őt ezektől, és bár megköszönte a Sevillának a gyors reagálást, felhívta rá a figyelmet, hogy nem a kitiltott szurkoló volt az egyetlen, aki megnyilvánult.

“Gratulálok a Sevillának a gyors helytállásához és büntetéséhez a spanyol futball újabb szomorú epizódjában. Sajnos hozzáférésem van egy videóhoz, amelyen egy újabb rasszista látható a szombati mérkőzésen, ezúttal egy gyerek által elkövetett erőszakos cselekedetről. Annyira szomorú, hogy nincs senki, aki felvilágosítaná. Sokat fektetek az oktatásba Brazíliában, hogy más hozzáállású polgárokat neveljek. A mai rasszista arca kint van az összes weboldalon, ahogy ez megtörtént már más alkalommal is. Remélem, a spanyol hatóságok megteszik, amit meg kell, és végre megváltoztatják a jogszabályokat. Ezeket az embereket büntetőjogilag is meg kell büntetni. Nagyszerű első lépés lenne a 2030-as világbajnokságra való felkészüléshez. Azért vagyok itt, hogy segítsek. Elnézést, hogy ismétlődőnek hangzik, de ez a 10. epizód. És hol van még a vége…”

– írta Vinícius, aki nem csak a felvételeken látható, “majmozó” szurkolóra utal, hanem egy gyerekre is, aki szintén rasszista bekiabálásokkal illette a brazil játékost.