Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Locatelli góljával verte meg a Juventus az AC Milant – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 9. fordulójában az AC Milan a Juventust fogadta. Az elején még szoros volt a mérkőzés, majd emberhátrányba kerültek a hazaiak, amit ha egy góllal is, de kihasználtak a torinóiak, és megnyerték a mérkőzést. 

(Photo by Piero Cruciatti/Anadolu via Getty Images)

Az első félidő kiegyenlített volt, mindkét oldalon voltak kisebb-nagyobb helyzetek. A 15. percben Giroud érte el a beadást és megeresztett egy lövést, ami a jobb alsó sarok felé tartott, de a kapus remek vetődéssel menteni tudott. A 23. percben egy kipattanó Kostic lábához érkezett, aki kevéssel a kapu jobb oldala mellé lőtt. Rabiot vett át egy jó passzt, majd kapura lőtt a büntetőterületen belülről, ez azonban pontatlan volt, messze a kapu jobb oldala mellé ment. A 40. percben azonban emberhátrányba került az AC Milan, amikor azonnali piros lappal kiállították Thiawot. A 45. percben Kean hagyott ki hatalmas helyzetet, amikor jó labdát kapott az ötösön belül, de a kapu jobb oldala mellé lőtt. A 47. percben Leao cselezte ki a védőket, majd átvette a labdát közel a kapuhoz, de hiába célozta meg a jobb oldalt, a védők bravúros mozdulattal tisztázni tudtak.

A második félidőben már valamivel jobb volt a Juventus, és a 63. percben meg is szerezték a vezetést, amikor Locatelli gyűjtötte be a passzt és nagy távolságról próbált szerencsét. A lövés megpattant, de ez elég volt ahhoz, hogy Mirante ne tudja kivédeni. Sokáig leült a mérkőzés, nem sok helyzet volt, de inkább a Juve támadott. A 86. percben Vlahovic pontos passzt vett át a tizenhatos vonalán és erős lövést eresztett meg a léc alá, de a kapus résen volt és védte a próbálkozást. A végén megszerezhette volna a második gólját a Juventus, amikor először Cambiaso kapott lapos passzt, majd a bal alsó sarok irányába lőtt, amit a kapus védett, majd Vlahovic is oda próbált lőni, de a kapus most is hatalmasat hárított. Végül az eredmény már nem változott.

AC Milan – Juventus 0-1 (0-0)
Helyszín: San Siro (Milánó) Vezette: Maurizio Mariani
Gólszerzők: – ill. Locatelli (63.)
Sárga lap: Reijnders (61.) ill. Weah (52.), McKennie (67.), Gatti (71.), Locatelli (72.), Allegri (90+6.)
Kiállítás: Thiaw (40.) ill. –

AC Milan: Mirante, Tomori, Thiaw, Florenzi, Calabria (Kjaer, 79.), Reijnders (Romero, 79.), Adli (Krunic, 60.), Musah, Giroud (Jovic, 60.), Leao, Pulisic (Kalulu, 43.). Vezetőedző: Stefano Pioli

Juventus: Szczesny, Bremer, Rugani, Gatti (Huijsen, 78.), Rabiot, McKennie, Locatelli, Kostic (Cambiaso, 56.), Weah (Miretti, 84.), Kean (Vlahovic, 56.), Milik (Chiesa, 78.). Vezetőedző: Massimilano Allegri

 

A 9. forduló eddigi eredménye és további mérkőzései:

Szombat:
Verona – Napoli 1-3
Torino – Inter 0-3
Sassuolo – Lazio 0-2

Vasárnap:
AS Roma – Monza 1-0
Bologna – Frosinone 2-1
Salernitana – Cagliari 2-2
Atalanta – Genoa 2-0
AC Milan – Juventus 0-1

Hétfő:
18:30 Udinese – Lecce (Tv: Sport1)
20:45 Fiorentina – Empoli (Tv: Sport1)

A bajnokság jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore