Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szoboszlai: “Csodálatos közönség előtt játszhatok, ez a legfontosabb”

A Liverpool 2-0-s győzelmet aratott az Everton elleni városi rangadón az angol bajnokság (Premier League) 9. fordulójában…

(Photo by Jan Kruger/Getty Images)

A Liverpool magyar válogatott játékosa, Szoboszlai Dominik különösen a hangulatot emelte ki élete első Mersey-parti derbije után:

“Az Anfielden játszani mindig különleges, az Everton ellen is fantasztikus volt a hangulat, őszintén szólva nem is számítottam rá, hogy ekkora hangzavar lesz az arénában Sok stadionban játszottam már, de kétségtelen, hogy az Anfield az egyik legjobb. Ezúttal végre mi kerültünk emberelőnybe, most mi voltunk a piros lap jobbik felén. Azt már megtapasztaltam, milyen érzés tíz emberrel futballozni, sőt, azt is, hogy milyen kilenc emberrel, úgyhogy tudtam, mit éreznek az Everton játékosai a piros lapot követően. A lényeg az volt, hogy az utolsó percig koncentráljunk, szerencsére így történt, és ennek köszönhetően begyűjtöttük a három pontot.”

“Ami az eddigi teljesítményemet illeti, sosem könnyű beilleszkedni az új csapatba, de a társak és Jürgen Klopp is rengeteget segített, csodálatos közönség előtt játszhatok, ez a legfontosabb” – fűzte hozzá a saját teljesítménye kapcsán.

“A meccs előtt Trent Alexander-Arnoldtól kérdeztem meg, mi várható a városi derbin, de ugyanazt mondta, amit a stáb többi tagja. Nevezetesen, hogy ez egy különleges meccs lesz” – jegyezte meg Szoboszlai.

A 22 éves középpályás a kilencedik PL-mérkőzését is kezdőként játszotta végig a “vörösök” soraiban.