Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Története első bajnoki címét szerezte az új kazah bajnok

A kazah bajnokság (Premier Liga) múlt hétvégi, utolsó előtti fordulójában matematikailag is eldőlt a listavezető bajnoki címe…

Az elmúlt hétvégén rendezték a kazah bajnokság utolsó előtti, 25. fordulójának a mérkőzéseit.

A helyi bajnokságot hat ponttal vezető Ordabaszi 3-1-es győzelmet aratott a Sahtyor Karagandi ellen, így a hétszeres bajnok Asztana hiába nyerte meg a maga meccsét, nem tudott közebb zárkózni, és az utolsó forduló eredményeitől függetlenül eldőlt a bajnoki cím sorsa.

Az újonnan bajnoknak hirdetett simkenti csapat története során először nyerte meg a kazah bajnokságot, miután a 2022-es szezont csak az ötödik helyen zárta. A jelenlegi formájában 2003 óta működő Ordabaszi 2011-ben és 2022-ben kupagyőztes volt, egy alkalommal pedig a kazah Szuperkupát is elhódította.

Egyúttal az is eldőlt, hogy az Ordabaszi vehet részt a következő kiírásban a BL-selejtezőkben, míg a második helyezett Asztana és a harmadik Aktobe az Ekl-selejtezőben próbálhatja ki magát. A Kajrat Almaty már biztosan a negyedik helyen fog végezni, míg a 2021-es bajnok Tobol Kosztanaj csak a középmezőnyben zárhat. Az élvonalbeli kiesők közül két csapat sorsa már korábban kiderült, az Aksu és a Kaszpij nem folytathatja az első osztályban, a harmadik búcsúzó kilétét majd az utolsó forduló határozhatja meg.

Miután tavaly az Asztana, 2021-ben a Tobol, azelőtt pedig az Almaty nyerte a helyi pontvadászatot, az Ordabaszi történelmi sikerével az egymást követő negyedik idényben a negyedik különböző csapatot avatták bajnoknak a közép-ázsiai országban.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore