Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: hazai pályán győzött, csoportja élére ugrott az Inter – videóval

Tovább folytatódik az Inter küzdelme az első helyért a Bajnokok Ligája D-csoportjában, ahol az olasz csapat ezúttal a Salzburg legyőzésével tudott az élre ugrani…

(Photo by Piero Cruciatti/Anadolu via Getty Images)

Kötelező kihívás előtt állt az Inter a Bajnokok Ligája csoportköreinek harmadik fordulójában, hiszen az egyik legkiegyenlítettebb erőviszonyokkal rendelkező csoportjában a Salzburg legyőzése a kötelező megugrani való, amennyiben a csapatok komolyan gondolják a továbbjutást.

Az Inter ennek köszönhetően a legerősebb kezdőjével állt ki hazai pályán a Salzburg ellen, amellyel a szokásos támadójátékot felmutatva neki is esett a vendégeinek. Az első félidőt felpörgeti kék-feketék végül meg is tudták szerezni a vezetést, Sanchez a 19. percben tudott betalálni, így megnyugtatva a hazai közönséget.

A második etapban azonban jött a hideg zuhany, a vendégek színeiben Gloukh tudott betalálni az 57. percben így kiegyenlítve és izgalmassá téve a hajrát a San Siróban.

Gloukh góljára végül Calhanoglu tudott válaszolni a 64. percben, így visszavéve a vezetést, amelyet követően ráadásul a csapat vezérbikája, Lautaro Martínez is be tudott találni. A közönség és a játékosok közös tombolásának azonban a bíró vetett szomorú véget, hiszen a VAR úgy ítélt, hogy Martínez gólja szabálytalannak minősült, így további izgalmak vártak a hazai nézőkre.

A Salzburg egyenlítőgólja végül elmaradt, így az Inter 7 ponttal a tabella élére ugrott a Real Sociedad előtt, míg a Benfica egy lehetséges győzelemmel akár már az este folyamán beérheti a Salzburg együttesét.

Inter – Salzburg 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Sanchez (19.) Calhanoglu (64.)  ill. Gloukh (57.)
Kiállítás: – ill. –

Inter Milan: Sommer – Bastoni, De Vrij, Pavard – Augusto, Mkhitaryan, Calhanoglu, Frattesi, Dumfries – Martinez, Sanchez

RB Salzburg: Schlager – Ulmer, Pavlovic, Solet, Dedic – Kjærgaard, Gourna-Douath, Bidstrup, Sucic – Simic, Gloukh

A D-csoport eredményei:

Inter – Salzburg – 2-1
Benfica – Real Sociedad

A D-csoport aktuális állása:

 

Standings provided by Sofascore