Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

UEFA Ifjúsági Liga: hazai pályán esett ki a Puskás Akadémia

Az UEFA Ifjúsági Liga 2023-2024-es playoff-körében a magyar bajnok Puskás Akadémia U19 együttese a hazai visszavágón szerdán fogadta az azeri Gabala U19 csapatát…

 

Az idegenbeli 1-1-es odavágó után hiába reménykedett a továbbjutásban a Puskás Akadémia U19 csapata, az azerbi Gabala U19 1-0-s győzelmet aratott a Pancho Arénában és 2-1-es összesítéssel abszolválta a párharcot.

A mérkőzés nagy részében a felcsútiak próbálkoztak, de kevés érdemi lehetőséget tudtak kialakítani. A szívósan védekező vendégek egy kedvező helyzetet gólra váltottak a második félidő elején, Kanan Bakhishov a tizenhatos előteréből szabadrúgásból volt eredményes. A Puskás Akadémia további próbálkozásai is sikertelenek voltak, így nem sikerült a magyar bajnoknak bejutnia a következő fordulóban.

Puskás Akadémia U19 – Gabala U19 0-1 (0-0)
Gólszerzők: ill. Bakhishov (56.)
Továbbjutott: a Gabala U19 2-1-es összesítéssel

“Rendkívül csalódott vagyok, mert egy agyonnyert meccs volt. Rengeteg veszélyes gólhelyzetet alakítottunk ki, ám az utolsó pillanatos mentéseket mutatott be az ellenfél. A továbbjutáshoz szükséges pici plusz a koncentráció és a fáradtság miatt nem volt meg. A játékunk nem úgy épült fel, ahogyan szerettük volna, ezért nem tudtak a játékosok váltani. A srácok elég magas szinten versenyeznek, játszottak már ilyen meccseket, mi sem tettünk rájuk nyomást, de a továbbjutás fontos volt nekik – sajnálom, hogy nem sikerült nekik, mert ez nem csak egy meccs volt, egy év munkájának hozadéka volt a sorozatban való szereplés” – értékelt a találkozó után a csapat edzője, Körtvélyesi István is.