Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El Clásico: megnevezték a szombati Barcelona-Real Madrid bajnoki mérkőzés játékvezetőjét

Október 28-án, szombaton játsszák a bajnoki szezon első El Clásicóját, azaz a Barcelona és a Real Madrid összecsapását. A La Liga most azt is bejelentette, ki fogja fújni a sípot a találkozón. 

(Photo by Diego Souto/Quality Sport Images/Getty Images)

Jesus Gil Manzano lesz a Barcelona és a Real Madrid közötti hétvégi El Clásico játékvezetője.

Őt Angel Nevado Rodriguez és Javier Martinez Nicolas segíti majd, míg Manuel Garcia Gomez lesz a negyedik játékvezető. Diego Barbero Sevilla pedig a VAR-asszisztens lesz.

Manzano ebben a szezonban eddig nyolc mérkőzést vezetett, ebből öt La Liga-meccset. Emellett két Európa-bajnoki selejtezőt és egy Bajnokok Ligája-mérkőzést is levezényelt. A 39 éves játékvezető összesen már 451 mérkőzésen dirigált

A szakember legutóbb a Villareal és az Alaves 1-1-es döntetlenjén fújta a sípot, ahol hét sárga lapot osztott ki.

Manzano ebben a szezonban már bíráskodott egy Real Madrid-meccsen, a klub Athletic Bilbao elleni nyitónapi győzelmén, ahol a spanyol négy sárga lapot osztott ki. Utoljára a tavalyi szezonban irányított egy Barcelona-mérkőzést, a Rayo Vallecano elleni 2-1-es vereséget vezette április 26-án. Ez lesz Manzano harmadik El Clásicója.

A Barcelona a szombati mérkőzésre a La Liga-tabella harmadik helyén áll, miután az első 10 mérkőzésén 24 pontot szerzett. A Real Madrid a tabella élén áll, egy ponttal megelőzve riválisát és pontegyenlőségben a második helyezett Gironával.