Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megkapta eltiltását a Newcastle United középpályása – HIVATALOS

Nicoló Fagioli büntetése mellett az AC Milantól a nyáron a Newcastle Unitedhez szerződő középpályás sem úszta meg a büntetést tiltott sportfogadási oldalak használata miatt…

(Photo by Alex Dodd – CameraSport via Getty Images)

Az olasz labdarúgó-szövetség a csütörtök délutáni órákban erősítette meg, hogy Sandro Tonalit tíz hónapra tiltották el a labdarúgástól tiltott sportfogadási tevékenység űzése miatt.

“A FIGC szövetségi ügyészsége megyezett Sandro Tonalival. Az alku értelmében a büntetés 10 hónapnyi eltiltás lesz, a labdarúgónak továbbá nyolc hónapos kezelésen kell részt vennie, és legalább 16 alkalommal kell résztvennie a szövetség meghallgatásain” – fogalmazott Gabriele Gravina, a szövetség elnöke.

A labdarúgó elismerte bűnösségét és bevallotta, hogy szerencsejáték-függő, ennek gyógyítása érdekében hajlandó terápián is részt venni.

A büntetés értelmében Tonali kihagyja a 2023–24-es idény hátralevő részét, valamint – amennyiben Olaszország kijut – a 2024-es németországi Európa-bajnokságot is, s várhatóan 2024 augusztusában térhet vissza a pályára.