Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Manuel Neuer visszatér a Bayern München kapujába!

Majd egy év kihagyás után szombaton ismét Manuel Neuer fog a német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München kapujában állni, miután teljesen felépült a tavaly decemberi sérüléséből.

(Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images)

A Bayern München menedzsere, Thomas Tuchel a pénteki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy visszatér a gólvonalra Manuel Neuer. A 37 éves hálóőr a Darmstadt elleni hazai bajnokin fog visszatérni, majd egy év kihagyás után. Neuer ugyanis legutóbb még november 12-én védte a német rekordbajnok kapuját, ezt követően a katari világbajnokságon szerepelt. A rutinos futballista azonban a világeseményt követően elment síelni, ahol eltörte a lábát, majd a felépülése a vártnál jóval lassabban haladt. Amíg a világbajnok kapus lábadozott, addig a télen szerződtetett, azóta már az Interhez igazoló Yann Sommer, valamint Sven Ulreich védte a Bayern kapuját. Tuchel az alábbiakat mondta a visszatérő klasszisáról a sajtótájékoztatón:

Neuer nagyon izgatott a visszatérését illetően. Mindent megtett annak érdekében, hogy ismét játszhasson, lenyűgöző munkát végzett. Biztos vagyok benne, hogy gyorsan vissza fogja nyerni a csúcsformáját. Ha nem történik vele semmi itt az utolsó órákban, akkor holnap biztosan ő fog védeni.

Manuel Neuer eddig összesen 488 alkalommal védte a Bayern München kapuját, amelyekből 233-at kapott gól nélkül hozott le.