Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Newcastle is megerősítette Sandro Tonali 10 hónapos eltiltását

Hivatalosa is elfogadták az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) szankcióját Sandro Tonali ellen, jelentette be csapata, a Newcastle United.

(Photo by Stu Forster/Getty Images)

A Newcastle United megerősítette Sandro Tonali 10 hónapos eltiltását, miután az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) bűnösnek találta a szerencsejátékra vonatkozó szabályok megsértésében. A futballista leghamarabb 2024. augusztus 27-én, keddtől térhet vissza a labdarúgásba.

A FIGC szerdán jelentette be a szankciót, pénteken pedig kérelmet nyújtott be a FIFA-hoz, hogy az eltiltást világszerte alkalmazzák. A nemzetközi szövetség péntek este megerősítette, hogy a kérelemnek helyt adtak, és az eltiltás azonnal hatályba lépett.

Eddie Howe menedzser péntek reggel azt mondta, hogy “nagy esély van rá”, hogy szombaton a Wolves ellen pályára léphet, amíg a klub a hivatalos megerősítésre vár. A Newcastle közölte, hogy péntek este kaptak megerősítést az eltiltásról, és szombat reggel nyilvánosan is megerősítették azt.

“A Newcastle United középpályása, Sandro Tonali tíz hónapos, 2023. október 27-én, pénteken hatályba lépő eltiltást kapott a labdarúgástól, miután az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) illegális fogadási vádakkal illette. A FIGC szankciója 18 hónapos teljes eltiltást tartalmaz, amelyből nyolc hónapot átkonvertál, mivel a játékos 16 kötelezettségből álló terápiás tervben és oktatási programban vesz részt Olaszországban. Október 27-én, pénteken este a Newcastle United megerősítést kapott arról, hogy a FIFA jóváhagyta a FIGC világszerte alkalmazandó szankcióját, ami azt jelenti, hogy Sandro 2024. augusztus 27-én, keddtől térhet vissza a versenyszerű labdarúgásba”.

– áll a Newcastle közleményében.