Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Kane triplázott, a Bayern 37 perc alatt nyolcat vágott a Darmstadtnak! – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 9. fordulójának szombati játéknapján a címvédő Bayern München a Darmstadtot látta vendégül.

(Photo by Markus Gilliar – GES Sportfoto/Getty Images)

Gólgazdag találkozónak ígérkezett a Bayern és a Darmstadt összecsapása, hiszen a rekordbajnok 8 fordulót követően 26 lőtt gólnál járt, míg a vendégek 8 meccsén összesen 35 gól esett. A találkozó mindenesetre ideálisnak tűnt arra, hogy Manuel Neuer majd egy év után visszatérjen a müncheni kapuba. Ehhez képest a találkozó messze nem problémamentesen kezdődött a hazaiak szempontjából, hiszen már a 4. percben emberhátrányba kerültek. Kimmich kapta meg a labdát Neuertől, a középpályás azonban rosszul vette át a játékszert, ami után utolsó emberként lerántotta a labdát megszerző Mehlemet, a játékvezető pedig el is küldte őt zuhanyozni. Az emberhátrány viszont nem igazán zavarta meg a bajorokat, az első 15 percben Sané, Davies és Kane lövését is nagy bravúrral kellett fognia Schuhennek. A Bayern viszont továbbra is bizonytalan volt hátul, a 18. percben Davies vesztette el a labdát a saját tizenhatosánál, ami után egy veszélyes helyzet kialakult a hazaiak kapujánál, de az egyik védő blokkolni tudott. A 21. percben aztán a vendégek is megfogyatkoztak, miután Gjasula Laimerrel szemben szabálytalankodott utolsó emberként a tizenhatos vonala előtt. A 26. percben de Ligt fejelhetett senkitől sem zavartatva a kapu előterében, de a próbálkozása igen gyengére sikeredett, így Schuhen hárítani tudott. A 30. percben Coman ugorhatott ki ígéretes helyzetbe, a francia támadó lövése azonban a kapufa mellett az oldalhálóban kötött ki. A 37. minutumban Manuel Neuernek is be kellett mutatnia az első bravúrját, aki Mehlem közeli próbálkozását tudta hárítani. A 41. percben aztán újabb Darmstadt játékos mehetett zuhanyozni, Maglica ugyanis utolsó emberként felrúgta Harry Kanet.

A második játékrész elejét nagyon megnyomta a Bayern, és a 49. percben közel is jártak, hogy megszerezzék a vezetést ám de Ligt fejesét nagy bravúrral védte Schuhen. Az 51. minutumban aztán megtört a vendégek ellenállása, Mazraoui centerezését Kane a védőjét megelőzve a hálóba bólintotta, 1-0! A vezetés megszerzését követően sem lassított a Bayern, és az 56. percben újabb gólt szereztek. Ezúttal Laimer volt az előkészítő, akinek a középre tett labdáját Sané pofozta a hálóba, 2-0! Mindössze 4 perc telt el és jött a harmadik Bayern gól: egy szabadrúgás-variációnál Kane gurította le a labdát Musialának, aki a tizenhatos előteréből a jobb alsóba lőtt, 3-0! Újabb 4 perc elteltével megint megzörrent a vendégek hálója: Sané vette át a labdát 17-18 méterre a kaputól, majd védhetetlenül a hálóba bombázott, 4-0! A következő Bayern gólra már 5 percet kellett várni, ekkor egy labdaszerzést követően Harry Kane a saját térfeléről emelte be a labdát a kint álló Schuhen kapujába, 5-0! A 71. minutumban aztán megint ünnepelhetett a hazai közönség: Mazraoui újabb centerezését ezúttal Müller továbbította a kapuba, 6-0! A 76. percben már a 7. hazai gól született meg: Musiala játszott jól össze Müllerrel, majd előbbi mattolni tudta a vendégek kapusát, 7-0! A folytatásban is futószalagon szállította a helyzeteket a Bayern a teljesen összeroppanó vendégekkel szemben, de a következő gólra a 88. percig kellett várni, amikor Sané passza után Kane szerezte meg a harmadik gólját, 8-0! Ezt követően már nem született újabb találat, így az első félidő 3 kiállítását követően, a második játékrészben 8 hazai gólt láthatott a közönség.

Bayern München – Darmstadt 8-0 (0-0)
Helyszín:
Allianz Arena Vezette: M. Petersen
Gólszerzők:
Kane (51., 69., 88.), Sané (56., 64.), Musiala (60., 76.), Müller (71.) ill.-
Sárga lapok: de Ligt (38.) ill. Bader (49.), Nürnberger (69.)
Kiállítás: Kimmich (4.) ill. Gjasula (21.), Maglica (41.)

Bayern München: Neuer – Davies (Kratzig 66.), Kim, de Ligt (Pavlovic 77.), Mazraoui – Laimer (Tel 77.), Kimmich – Sané, Musiala (Choupo-Moting 77.), Coman (Müller 66.) – Kane Vezetőedző: Thomas Tuchel

Darmstadt: Schuhen – Klarer (Isherwood 73.), Gjasula, Maglica – Bader, Kempe (Karic 61.), Mehlem (Franjic 61.), Schnellhardt (Honsak 46.), Nürnberger – Pfeiffer (Zimmermann 45+2.), Skarke Vezetőedző: Torsten Lieberknecht

A mérkőzés összefoglalója:

A 9. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
VfL Bochum – Mainz 2-2

Szombat:
Augsburg – Wolfsburg 3-2
Bayern München – Darmstadt 8-0
B. Mönchengladbach – Heidenheim 2-1
VfB Stuttgart – Hoffenheim 2-3
Werder Bremen – Union Berlin 2-0
18:30 RB Leipzig – Köln (Tv: Aréna 4)

Vasárnap:
15:30 Eintracht Frankfurt – Borussia Dortmund (Tv: Aréna 4)
17:30 Bayer Leverkusen – Freiburg

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore