Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fogadási csalás miatt hallgatták ki Nicolo Zaniolót

A Newcastle United játékosa, Sandro Tonali mellett honfitársát, az Aston Villa középpályását, Nicolo Zaniolót is vizsgálják fogadási csalás miatt.

(Photo by Charlotte Wilson/Offside/Offside via Getty Images)

Az Aston Villa középpályása, Nicolo Zaniolo pénteken Torinóban találkozott az olasz ügyészséggel, miután kihallgatták az illegális fogadásokkal kapcsolatos nyomozás kapcsán.

Míg a Newcastle játékosa, Sandro Tonali 10 hónapos eltiltást kapott ugyanezen vizsgálat keretében Olaszországban, Zaniolo – akit mintegy három órán keresztül hallgattak ki – mindig is tagadta, hogy focira is fogadott volna. Olaszországban a fogadást nem büntetik, feltéve, hogy az ország vám- és monopóliumügynökségének engedélyével rendelkező fogadóirodákat használnak.

Zaniolo ügyvédjei pénteken azt mondták, hogy “biztosak” abban, hogy védencük ügye “hamarosan lezárul”.

“Zaniolo minden kérdésre válaszolt, és nem tért ki az ügyész által megfogalmazott kérdések elől, végérvényesen tisztázva álláspontját. Nem találtak ellene bizonyítékot a labdarúgó-mérkőzésekre való fogadással kapcsolatban. Elismerte, hogy időnként pókerezett és blackjackezett illegális platformokon, és tisztázta, hogy soha nem volt kitéve fenyegetésnek vagy megfélemlítésnek. Bízunk benne, hogy ügyfelünk jogi ügye hamarosan lezárul.”

– írták nyilatkozatukban.

Ha elfogadják Zaniolo védekezését, valószínűleg csak pénzbüntetésben részesül az eltiltás helyett.