Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Morata vezérletével sorozatban hatodik győzelmét aratta az Atletico Madrid! – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 11. fordulójának vasárnapi játéknapját az Atletico Madrid és az Alaves összecsapása zárta.

(Photo by David S.Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Egyértelmű esélyesként várta vasárnap esti mérkőzését az Atletico Madrid együttese, hiszen az elmúlt 5 bajnokijukat megnyerő “Matracosok”, a kiesés ellen küzdő, 6 meccs óta nyeretlen Alavest látták vendégül. A hazaiak az esélyeshez méltó módon az első félidőben nagy fölényben futballoztak és kétszer is mattolni tudták az Alaves védelmét. Az első gól a 26. percben esett, amikor egy szépen végigvitt akció végén Morata emelte középre a labdát, ahol Riquelme a védőjét megverve közelről bevette Sivera kapuját, 1-0! A 38. minutumban Antoine Griezmann révén közel járt az Atletico ahhoz, hogy megduplázzák az előnyüket, de a francia támadó rendkívül ígéretes helyzetben nagyon gyengén fejezte be az akciót. A szünet előtti utolsó pillanatokban aztán sikerült újból feltörni a vendégek védelmét: Koke ugratta ki egy kiváló labdával Moratát, aki egy védőt megverve kíméletlenül felvarrta a labdát a jobb felső sarokba, 2-0!

A második játékrészben az Atletico magához híven már inkább az eredmény megtartására törekedett, átadták a kezdeményezést az Alavesnek, akik viszont ezzel nem igazán tudtak mit kezdeni. Ráadásul a 73. percben Molina révén a hazaiak jártak közel ahhoz, hogy végleg lezárják a 3 pont sorsát, Sivera azonban nagy bravúrt bemutatva védeni tudta a védő próbálkozását. A 80. minutumban aztán a másik szélsőhátvéddel, Riquelmével babrált ki az Alaves kapusa, aki egy jó lövést eresztett meg a kapura, de nem jött össze számára a duplázás. Az Alaves első veszélyes helyzetére a 83. percig kellett várni, amikor Ianis Hagi lövése kerülte el Oblak kapuját. A 96. percben aztán összejött a szépítés a vendégeknek, amikor Hagi passza után Guevara talált a hálóba, de ezt követően már nem volt elég idő arra, hogy újabb gólt szerezzen Luis Garcia csapata. Az Atletico így 2:1-re megnyerte a mérkőzést, 3 pontra megközelítve az egy mérkőzéssel többet játszó Real Madrid – Girona duót.

Atletico Madrid – Alaves 2-1 (2-0)
Helyszín:
Civitas Metropolitano Stadion Vezette: A. Ruiz
Gólszerzők:
Riquelme (26.), Morata (45+1.) ill. Guevara (90+6.)
Sárga lapok: Llorente (72.), Hermoso (73.), Oblak (83.) ill. Duarte (72.), Hagi (85.)
Kiállítás:ill.-

Atletico Madrid: Oblak – Hermoso (Gimenez 81.), Witsel, Savic – Riquelme, Saúl (Llorente 58.), Koke, de Paul (Barrios 67.), Molina (Azpilicueta 81.) – Morata (Correa 67.), Griezmann Vezetőedző: Diego Simeone

Alaves: Sivera – Gorosabel, Abqar, Sedlar, Duarte – Guevara, Blanco (Benavidez 84.), Guridi (Hagi 63.) – Rioja (Rebbach 63.), Omorodion (Garcia 73.), Sola (Lopez 46.) Vezetőedző: Luis Garcia Plaza

A mérkőzés összefoglalója:

A 11. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Girona – Celta Vigo 1-0

Szombat:
Almeria – Las Palmas 1-2
Barcelona – Real Madrid 1-2
Mallorca – Getafe 0-0
Cádiz – Sevilla 2-2

Vasárnap:
Real Betis – Osasuna 2-1
Rayo Vallecano – Real Sociedad 2-2
Athletic Bilbao – Valencia 2-2
Atletico Madrid – Alaves 2-1

Hétfő:
21:00 Granada – Villarreal (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore