Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Marcus Thuram góljával otthon tartotta a három pontot az Inter az AS Roma ellen! – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 10. fordulójának vasárnapi játéknapján az első rangadót az Inter és az AS Roma összecsapása hozta.

(Photo by Mattia Ozbot – Inter/Inter via Getty Images)

Egyértelmű esélyesként várta a fordulót listavezetőként kezdő Inter együttese az AS Roma elleni rangadón. A hazaiak esélyeit az is növelte, hogy a vendégeknél számos kulcsjátékos is hiányzott sérülés miatt. Ezek fényében az Inter esélyeshez méltó módon is kezdte az összecsapást, az első 20 percben több komoly gólszerzési lehetőségük is akadt: az első nagy helyzet a 6. minutumban alakult ki, amikor Calhanoglu eresztett el egy bombát a tizenhatos vonaláról, a lövésénél azonban a felsőléc megmentette a „Farkasokat”. A 15. percben Thuram tudott kapura lőni egy beadást követően, Rui Patricio azonban lábbal hatalmas bravúrt mutatott be. Egy perccel később Dimarco került ígéretes helyzetbe, a bal külsővel leadott lövése azonban kevéssel elzúgott a kapufa mellett. Ezt követően a Roma némileg javítani tudott a védekezésén, de támadásban teljesen veszélytelenek voltak, konkrétan az első félidőben egyszer sem veszélyeztették Sommer kapuját. A szünet előtti utolsó pillanatokban még Barella lőhetett a tizenhatoson belülről, de a próbálkozása a kapu felett hagyta el a játékteret, így 0:0-s állással vonultak szünetre a felek.

A második játékrészben az első nagy helyzetekre egészen a 66. percig kellett várni: először Sommer védte hatalmas bravúrral Cristante fejesét, majd Calhanoglu megpattanó lövése kötött ki majdnem a már elvetődő Patricio kapujában. A 71. minutumban ismét közel járt a gólszerzéshez az Inter, de Dimarco beadásáról centikkel lemaradt a hosszún érkező Dumfries. A 81. percben aztán egy újabb Dimarco beadás megtörte a jeget: a balhátvéd centerezésére középen Thuram érkezett tökéletesen, és közelről mattolta Patriciót, 1-0! A 90. percben végleg eldőlhetett volna a három pont sorsa, de Carlos Augusto távoli bombája a felsőlécen csattant, ezzel még némi reménye maradt a vendégeknek. A Roma azonban a véghajrában sem tudott komoly helyzetet kidolgozni, így az Inter teljesen megérdemelten tartotta otthon a 3 pontot, és ismét az élre állt!

Inter – AS Roma 1-0 (0-0)
Helyszín:
Stadio Giuseppe Meazza Vezette: F. Maresca
Gólszerző:
Thuram (81.) ill.-
Sárga lapok: Pavard (33.), Calhanoglu (56.), Bastoni (64.) ill. Mancini (13.), Ndicka (47.), Paredes (50.), Cristante (68.)
Kiállítás:ill.-

Inter: Sommer – Bastoni, Acerbi, Pavard (Darmian 46.) – Dimarco (Augusto 83.), Barella, Calhanoglu (Asllani 75.), Mkhitaryan (Frattesi 75.), Dumfries (de Vrij 85.) – Martinez, Thuram Vezetőedző: Simone Inzaghi

AS Roma: Patricio – Mancini, Llorente, Ndicka – Kristensen, Cristante, Paredes (Azmoun 89.), Bove (Aouar 84.), Zalewski (Celik 75.) – El Shaarawy (Belotti 84.), Lukaku Vezetőedző: Salvatore Foti

A mérkőzés összefoglalója:

A 10. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Genoa – Salernitana 1-0

Szombat:
Sassuolo – Bologna 1-1
Lecce – Torino 0-1
Juventus – Hellas Verona 1-0

Vasárnap:
Cagliari – Frosinone 4-3
Monza – Udinese 1-1
Inter – AS Roma 1-0
20:45 Napoli – AC Milan (Tv: Sport 2)

Hétfő:
18:30 Empoli – Atalanta (Tv: Sport 1)
20:45 Lazio – Fiorentina (Tv: Sport 1)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore