Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

33 évesen visszavonult a profi futballtól a Leicester bajnoki címében meghatározó középpályás – HIVATALOS

Hivatalosan is bejelentette a Manchester United, a Leicester City és a Chelsea korábbi középpályása, Danny Drinkwater, hogy befejezi futballkarrierjét.

 (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

A korábbi Premier League-győztes Danny Drinkwater bejelentette, hogy visszavonul a profi labdarúgástól.

A 33 éves játékos, aki 2015/16-os szezonban a Leicester Cityvel megnyerte a Premier League-et, utoljára viszont a 2021/22-es idényben lépett pályára.

Drinkwater a Manchester Unitednél tört be a köztudatba, mielőtt 2012-ben a Leicesterhez került. Velük feljutott az első osztályba a Championshipből, majd meghatározó tagja volt annak a csapatnak, amely az angol futballtörténelem egyik legnagyobb meglepetését érte el az angol bajnoki cím megnyerésével.

A középpályás 2017-ben 35 millió fontért igazolt a Chelsea-hez. Ötéves szerződése alatt viszont mindössze 12 alkalommal lépett pályára a nyugat-londoniaknál.

Drinkwater kölcsönben megfordult a Burnley, az Aston Villa, a török Kasimpasa és a Reading csapatánál is, ahol utoljára lépett pályára profi szinten.

“Szeretném bejelenteni, hogy visszavonulok a profi futballtól. Valószínűleg ez régóta érik már, különösen az elmúlt egy év miatt, de úgy gondolom, hogy most már itt az ideje, hogy hivatalosan is bejelentsem. Nem gondoltam volna, hogy túlságosan zavarna ez a bejelentés, de most, hogy így kimondom, kicsit azért zavaró”

– nyilatkozta a High Performance című podcastnek.