Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A FIFA 3 éves eltiltással sújtotta a spanyol szövetség korábbi elnökét, Luis Rubialest

A Nemzetözi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hivatalos közleményben tudatta, hogy eltiltotta a spanyol szövetség (RFEF) korábbi elnökét, Luis Rubialest.

(Photo by Burak Akbulut/Anadolu Agency via Getty Images)

Luis Rubialest, a spanyol labdarúgó-szövetség (RFEF) korábbi elnökét a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) három évre eltiltotta minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől.

A FIFA augusztusban indított fegyelmi eljárást Rubiales ellen a női világbajnokság döntőjén történt incidensek után, amikor a spanyol játékos Jenni Hermosót szájon csókolta, majd az ágyékát fogva ünnepelt.

Rubiales, aki szeptemberben lemondott posztjáról, azt mondta, hogy a csók közös megegyezésen alapult, de Hermoso azt állította, hogy nem így volt, és azt mondta, hogy “nem tűri, hogy kétségbe vonják a szavát”.

Rubialest augusztus 26-án a FIFA ideiglenesen 90 napra felfüggesztette, de hétfőn megerősítették, hogy Rubiales megsértette a FIFA fegyelmi szabályzatának 13. cikkelyét.

 “Ez az ügy a FIFA női világbajnokságának 2023. augusztus 20-i döntője során történt eseményekkel kapcsolatos, amelyek miatt Rubialest ideiglenesen, kezdetben 90 napra felfüggesztették. A FIFA ismételten hangsúlyozza abszolút elkötelezettségét az iránt, hogy tiszteletben tartsa és megvédje minden ember integritását, és biztosítsa a tisztességes viselkedés alapvető szabályainak betartását”

– áll a nemzetközi szövetség közleményében.

Rubiales megerősítette, hogy fellebbezni fog, és az X-en (korábban Twitter) azt írta:

“Az utolsó mentsvárig elmegyek, hogy igazságot szolgáltassak és az igazságra fény derüljön. Egyes politikusok, médiumok és intézmények számos erőfeszítése ellenére az aránytalanság és az elkövetett igazságtalanság egyre nyilvánvalóbbá válik.”

Rubiales hosszú nyilatkozatában bírálta a FIFA-eljárás időkeretét, és hozzátette:

“Csak azt tudom garantálni, hogy minden pillanatban fenntartottam a tényeknek azt a verzióját, amely az igazságot jelenti a történtekről, és amelyet az eljárás végéig fenntartok.”

A spanyol ügyészek szeptemberben nyújtottak be keresetet Rubiales ellen állítólagos szexuális zaklatás és kényszerítés miatt. Rubialest, aki korábban azt mondta, hogy “boszorkányüldözéssel” nézett szembe, szeptember 15-én tanúvallomásra idézték be, a nyomozás pedig folytatódik.