Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Alighogy visszatért, ismét kidőlt az RB Leipzig kulcsembere

Az RB Leipzig 6-0-s győzelme alkalmával csereként beállva újabb sérülést szenvedett a csapat hányattatott sorsú játékosa…

(Photo by Ulrik Pedersen/DeFodi Images via Getty Images)

Az RB Leipzig vezetőedzője, Marco Rose a hétfői napon megerősítette, hogy az 1. FC Köln elleni 6-0-s győzelem során néhány perccel a beszállása után lecserélt Dani Olmo vállsérülést szenvedett, amely következtében műtéti beavatkozásra szorul, így már csak a téli szünet után számíthatnak rá újból.

A 25 éves középpályás egy héttel ezelőtt tért vissza egy térdsérülés miatti egy hónapos kihagyásból, ám a második bajnokiján mindössze hét perccel a beállását követően le kellett cserélni egy újabb sérülés miatt. Olmo a sorozatos fizikai problémák miatt a Bundesliga aktuálisan futó idényében mindössze öt meccsen jutott szóhoz, ezeken viszont két találat és egy gólpassz fűződött a nevéhez. Az egykor a Barcelonában is nevelkedő karmestere 2020 óta 130 tétmérkőzésen 27 gólt és 30 előkészítést jegyzett.

A Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató lipcseiek az ötödik helyet foglalják el a német bajnokságban, öt ponttal lemaradva az éllovas Bayer Leverkusen mögött.