Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a következő évekre is marasztalná Diego Simeonét az Atletico Madrid vezetősége! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint a spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Atletico Madrid együttesének vezetősége szeretne szerződést hosszabbítani vezetőedzőjével, Diego Simeonéval.

(Photo By Oscar J. Barroso/Europa Press via Getty Images)

A spanyol sajtó legfrissebb értesülései szerint az Atletico Madrid vezetősége még hosszú évekig azt szeretné, hogy Diego Simeone üljön a csapat kispadján. Az argentin trénernek a jelenlegi kontraktusa az idény végén fog lejárni a “Matracosoknál”, de a klub teljesítménye alapján a jövőt is vele képzelik el a spanyol fővárosban. Simeone irányításával ugyanis most is igen jól áll a csapat, a bajnokságban 11 fordulót követően 3 pont a hátrányuk az egy mérkőzéssel többet játszó Real Madrid – Girona duó mögött, míg a Bajnokok Ligájában 3 fordulót követően a csoport második helyén állnak a Feyenoordtól egy ponttal lemaradva. A beszámolók alapján a vezetőség már megkezdte a tárgyalásokat az 53 éves szakvezetővel, akivel 3 évvel, azaz 2027 nyaráig szeretnének hosszabbítani. A hírek szerint Simeone is hajlana a közös folytatás felé olyannyira, hogy kész lenne még abba is belemenni a klub anyagi helyzetét figyelembe véve, hogy csökkentse a fizetését.

Diego Simeone 2011 decemberében vette át az Atletico Madrid irányítását. A klub kispadján azóta 640 mérkőzésen ült, amelyekből 379-et megnyert, 145 döntetlen és 116 vereség mellett. A csapattal eddig kétszer nyerte meg a spanyol bajnokságot, az Európa ligát, az Európai Szuperkupát, továbbá 1-1 alkalommal a Spanyol Kupát és a Szuperkupát is a magasba emelhette, illetve kétszer a Bajnokok Ligája döntőjéig is elvezette a csapatot.