Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: a Marseille szurkolói megtámadták a Lyon csapatbuszát, elmaradt a mérkőzés

A francia bajnokság (Ligue 1) 10. fordulójába tervezett Olympique Marseille-Olympique Lyon mérkőzést elhalasztották vasárnap este…

A vasárnap esti összecsapás előtt az Olympique Marseille szurkolói kövekkel bedobálták az Olympique Lyon csapatát szállító busz ablakait, és a támadás következtében többen megsérültek. A vendégek közelmúltban kinevezett vezetőedzőjét, Fabio Grossót a betört ablakok szilánkjai megsebesítették, az arcát össze kellett varrni.

A beszámolók szerint Grosso segítője, Raffaele Longo ugyancsak megsebesült a támadás következtében.

Nem úszták meg a kődobálást a lyoni szurkolókat szállító buszok sem, a betörő ablakok szilánkjaitól többen könnyű sérüléseket szenvedtek.

Bár a játékosok hajlottak volna a mérkőzés lejátszására, a Ligue 1 nem sokkal az esti találkozó kezdése előtt a mérkőzés elhalasztása mellett döntött, melyet később – zárt kapuk mögött? – pótolhatnak.

Az utóbbi időben mindkét csapat gyengélkedik, mindketten váltottak már edzőt az idényben, a Lyon jelenleg is sereghajtó a bajnokságban. Az OM-nél hetek óta feszült viszonyok uralkodtak, a csapat előző vezetőedzője, Marcelino ugyancsak a szurkolók fenyegetései miatt kényszerült távozni posztjáról.