Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sztankovics: “Nagyon élveztem a magyar derbit…”

A Ferencváros 3-0-s győzelmet aratott az Újpest ellen a magyar bjanokság (OTP Bank Liga) 11. fordulójának vasárnapi rangadóján…

(Photo by Sebastien Smets / Photonews via Getty Images)

A Ferencváros vezetőedzője, Dejan Sztankovics elégedetten értékelt a zöld-fehérek kispadján először megvívott derbi után. A szerb tréner szavait a fradi.hu oldal idézte:

“Nagyon élveztem a magyar derbit, most már 100 százalékosan tudom, milyen ez. A szurkolók fantasztikus atmoszférát teremtettek, a 12. játékosunk voltak ma a gyepen, hihetetlen élmény volt ilyen hangulatban játszani. Nagy gratuláció jár a csapatnak, szervezettek voltak, maximálisan ott voltak fejben is. Hiába játszunk háromnaponta mérkőzéseket, egy derbin nem lehet kifogás, hogy az ember fáradt, 100 százalékot kell beleadni. Ezt abszolút megtették a srácok a pályán, ezért szeretnék gratulálni a csapatomnak, köszönöm nekik az áldozatot, a lojalitást.”

Egy 3-0-s derbigyőzelem után lehet belemenni a részletekbe, de számomra a legfontosabb, hogy mindenki szívből, alázattal játszott, úgy gondolom, ennek a jutalma néha az, hogy velünk van a szerencse is. Három nap múlva egy újabb fontos mérkőzés következik számunkra a MOL Magyar Kupában. Mély a keretünk, örülök neki, hogy újra bevethettünk olyan játékosokat, mint Esiti, Toki és Gojak. Várunk még Cissé és Traoré visszatérésére, de az ő felépülésük még néhány hetet igénybe vehet, akárcsak Varga Barnabás és Sigér Dávid felépülése” – tette hozzá a tréner.

Sztankovics elárulta, hogy a sérült Dibusz Dénest helyettesítő kapus, Varga Ádám volt nála a meccs embere:

“Boldog vagyok Varga Ádám miatt, aki igazi Fradi-nevelés, 7 éves kora óta a Ferencváros játékosa, itt nőtt fel. Pár perccel a lefújás után beszéltem vele, sírt. Ilyenkor tele vagyunk érzelmekkel, ezért ebben a pillanatban nincs helye az elemzésnek. Nálam Varga Ádám volt a mérkőzés embere. Nemcsak azért, mert többször is góltól mentette meg a Ferencvárost, hanem mert emberileg is nagyon fontos volt számára, hogy átélhesse a derbit. Örülök, hogy számára ez az álom beteljesült.”

A Ferencváros ezzel továbbra is vezeti a bajnokságot, egy ponttal a nála egyel több meccset játszó Paks előtt.