Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zsinórban harmadszor lett feröeri bajnok a KÍ Klaksvík

A nyári BL-selejtezők során a Ferencvárost kiejtő KÍ Klaksvík újabb hazai bajnoki címet ünnepelhetett az elmúlt hétvégén…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A KÍ Klaksvík sorozatbeli harmadik feröeri bajnoki címe már hetekkel ezelőtt eldőlt, miután a csapat behozhatatlan előnyre tett szert üldözőivel szemben, a bajnokot azonban csak az elmúlt hétvégi záróforduló végén koronázták meg. A KÍ az utolsó mérkőzésén hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett az ezzel a második helyen végző Vikingur ellen.

A bajnokság harmadik helyén, az utolsó nemzetközi kupaszereplést jelentő helyen a B36 Tórshavn végzett, míg a rekordbajnok HB Tórshavn negyedik lett.

Az immár 21-szeres győztes bajnokcsapat alkalmazásában áll kapusedzőként az egykori NB I-es bajnok hálóőr Turi Géza, míg fia, Turi Géza Dávid a második helyezett Vikingurt erősti.

A KÍ a Ferencváros BL-selejtezős kiejtését követően a valaha volt első feröeri csapatként bejutott az egyik európai nemzetközi kupasorozat főtáblájára, miután kiharcolta az Európa-konferencialiga-szereplés jogát. Ráadásul az Ekl csoportkörében a Lille OSC elleni bravúros döntetlen után legutóbb 3-0-ra legyőzte az Olimpija Ljubljanát, amely az első feröeri főtáblás győzelem volt.

A bajnokság végeredménye:

Standings provided by Sofascore