Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A La Liga feljelentést tett az El Clásicón Vinícius Juniort ért rasszista bántalmazások miatt

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) összegyűjtött annyi információt a szombati, El Clásicón Vinícius Juniort ért rasszista bántalmazásokból, hogy feljelentést tettek miatta a katalán rendőrségen. 

 (Photo by Alex Caparros/Getty Images)

A La Liga feljelentést tett a katalán rendőrségen a Real Madrid szombati, Barcelona elleni 2-1-es győzelme során Vinícius Juniort ért állítólagos rasszista bántalmazások miatt.

A La Liga megvizsgálta az állítólagos szidalmazásokat, és most átadta a helyi hatóságoknak az általa összegyűjtött információkat, köztük a Barca pályájának három különböző pontján rögzített videofelvételeket, amikor Viníciust lecserélték a hosszabbításban.

A La Liga megerősítette, hogy a helyi rendőrséggel és a Barcelonával is egyeztet a felelősök azonosítása érdekében. Szombaton a Barcelona fogadkozott, hogy kivizsgálja-e az ügyet.

Ezzel párhuzamosan a bíróságon tanúvallomást tett annak a három férfinak az egyike, akiket Valenciában letartóztattak a Vinícius elleni rasszista bántalmazásokkal kapcsolatban még májusban. A feljelentést a vizsgált szurkoló ellen kibővítették, amikor olyan képek kerültek elő, amelyeken állítólag gyalázkodó gesztusokat tett a madridi védő, Éder Militao felé is. Az illető azt vallotta, hogy a Mestallában rendezett mérkőzésen Militaónak és nem Viníciusnak szólt oda, de nem állt szándékában sértegetni őt. Militaót tanúvallomásra kérték fel az ügyben, amelyet a helyi ügyészség kezel. A három szurkolót már életfogytiglani eltiltással sújtotta a Valencia.