Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: Marco Rossi a sérülések ellenére is bebiztosítaná a kvalifikációt

A magyar válogatott szövetségi kapitánya a problémák ellenére is bizakodó, hogy a csapat az utolsó két selejtezőjén biztosítani tudja a helyét az Európa-bajnokságon…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a Nemzeti Sport részére adott interjúban bővebben beszélt a csapatot sújtó sérüléshullámról:

“Varga Barnabás és Sallai Roland is remek formában volt, érzékeny veszteséget jelenthetnek. Ugyanakkor Dibusz Dénesnek és Botka Endrének csak kisebb sérülése van, a biztonság kedvéért pihentek, nehogy hosszabb időre kidőljenek. Szóval, ha a jövő hét keddi kerethirdetésig nem történik semmi, ott lesznek a listán.”

Rossi szerint Willi Orbán sérülése ugyan gyorsabban gyógyul a vártnál, de vele most még biztosan nem számolhat, akárcsak Fiola Attilával és Schäfer Andrással. Utóbbi játékos már “kifelé jön a gödörből”, de ilyen hosszú kihagyás után több időre lesz szüksége, amíg az Union Berlinben formába lendül.

“Nem szeretek arról beszélni, ki hiányzik, ki miért nincs velünk. Nem szeretem a kifogásokat, nálam azok az edzők, akik a játékvezetőre vagy éppen a pálya talajára fogják a vereséget, egyszerűen alibiznek, kifogásokat keresnek – én a megoldást keresem!” – jelentette ki a szövetségi kapitány.

“Az egyik legjobb olasz tréner, Giovanni Trapattoni mondogatta, hiába van a macska a zsákban, ha a zsák szája nincs bekötve. Csak akkor lehetünk nyugodtak, ha elvarrtunk minden szálat. Amíg nem szerezzük meg azt az egy pontot, bármi előfordulhat. Persze a legjobb az lenne, ha Szófiában sikerül, és Mon­tenegrót már felszabadultan várhatnánk idehaza” – mondta el Rossi a hátralévő meccsekről.

A magyar válogatott november 16-án Bulgáriában lép pályára, három nappal később pedig a Puskás Arénában Montenegró ellen zárja az Európa-bajnoki selejtezősorozatot.