Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: megnyerte korábban elhalasztott meccsét az Ajax, így ellépett az utolsó helyről

A holland labdarúgó-bajnokság (Eredivisie) 3. fordulójából elhalasztott Ajax és Volendam közötti összecsapást pótolták csütörtökön este, amelyet megnyert a nagy múltú amszterdami csapat, ennek következtében jelenleg nincs kieső helyen.

(Photo by Jeroen van den Berg/Soccrates/Getty Images)

Az Ajax a mérkőzés teljes egészében sokkal jobban játszott, mint a Volendam, de sokszor érződött a játékosokon az óriási nyomás és a győzelmi kényszer, így többször is hiba botlott a befejezésekbe. Az első félidőben 16 alkalommal lőttek kapura a hazaiak, amelyből 5 kaput is talált, azonban gól egyikből sem született. A legközelebb a vezetés megszerzéséhez Steven Bergwijn és Brian Brobbey álltak, viszont egyikük sem célzott pontosan, ennek következtében 0-0-val vonultak szünetre a csapatok.

A második félidő elején is Bergwijn kezdte meg a nagy helyzetek sorát, de az 53. percben leadott veszélyes lövését Mio Backhaus kapus hárítani tudta. Az 57. percben azonban már a vendégek hálóőre is tehetetlen volt, Brian Brobbeytól kapott egy labdát a 16-oson belül Steven Bergwijn, majd miután maga elé finomította a labdát 11 méterről erőből a léc alá lőtt (1-0). A 71. percben mutatott némi életjelen magáról a Volendam is, ami a támadást illeti, Robert Muhren lőtt ígéretes helyről, de Diant Ramaj bravúrral hárítani tudott. A 89. percben pedig megszerezte a nagyon fontos második gólját a hazai csapat, Steven Berghuis tekert a kapu elé egy szögletet, amelyre a csereként beálló Chuba Akpom érkezett a legjobb ütemben és a kapuba bólintott (2-0). A ráadás utolsó pillanataiban Akpom kis híján duplázni tud, de csak a kapufát találta el az angol csatár.

Az Ajax tehát győzni tud 7 sikertelen bajnoki mérkőzést követően, ennek következtében ellépett az utolsó helyről és jelenleg nincsenek kieső helyen. A Volendam pedig a vereség következtében visszacsúszott az utolsó előtti pozícióba.

Ajax – Volendam 2-0 (0-0)
Helyszín: Johan Cruijff Arena (Amszterdam), Vezette: Van Den Kerkhof
Gólszerzők: S. Bergwijn (57.), Chuba Akpom (89.) ill.

A bajnokság jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore