Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sztankovics: “Igazi csapatként voltunk ma a pályán”

A Ferencváros hosszabbításban 4-3-ra legyőzte a Puskás Akadémiát a MOL Magyar Kupa aktuális fordulójában…

A Ferencváros vezetőedzője, Dejan Sztankovics elégedetten értékelt a fradi.hu oldalon csapata továbbjutását követően:

“Mindenekelőtt szeretnék gratulálni az ellenfélnek és a saját játékosaimnak, hiszen egy nagyon kemény, nehéz mérkőzést játszottunk egymás ellen. Mindkét csapat sok energiát elégetett a mérkőzésen, de szerintem mi játszottunk jobban. Voltak hibáink, ám ami a hosszabbításban történt, kicsit őrületes és furcsa volt. Ha megnézzük a kezdőcsapatot, kilenc változás volt benne a legutóbbihoz képest. Kiemelhetném Ismail Aanebát, aki először játszott 90 percet, de megemlíthetném Amer Gojakot, Eldar Civicet, vagy akár Pászka Lórándot is, akik hosszú idő után kaptak újra több lehetőséget. Ami különösen boldoggá tesz, az a csapatszellem. Kellenek az ilyen mérkőzések. Élvezetes volt látni, ahogy a játékosok futnak, egymásért harcolnak, igazi csapatként voltunk ma a pályán, ezért értékes ez a győzelem.”

“Nem összehasonlítható a két mérkőzés, a derbi az derbi, különleges helyet foglal el a mérkőzések között. Ma egy igazán jó mérkőzést láthattunk, a célunk a továbbjutás volt, ami sikerült is. Ez után a Magyar Kupában igazán nagy mérkőzésekre számíthatunk, ám most jelenleg várunk a sorsolásra. Számomra különösen fontos a Magyar Kupa, hiszen Európa-liga-kvalifikációt jelent a megnyerése” – tette hozzá a szerb szakember.

Sztankovics összességében elégedett volt csapata küzdőszellemével: “Kellenek az ilyen meccsek, ez az atmoszféra. Nagyon élvezem az ilyen mérkőzéseket, jó volt látni, hogy csapatként dolgoztunk a pályán, majd egy csapatként ünnepeltünk az öltözőben. Sok mérkőzés van hátra, de minden egyes meccsre készen fogunk állni egészen december második feléig. Utána remélhetőleg jön egy jó felkészülési időszak.”