Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az év végén befejezi az egykori argentin válogatott támadó

Az argentin bajnokságban (Liga Profesional) szereplő Estudiantes La Plata rutinos támadója bejelentette, hogy hamarosan befejezi a pályafutását…

(Photo by Gustavo Garello/Jam Media/Getty Images)

Az argentin Estudiantes La Platát erősítő 38 éves támadó, Mauro Boselli közösségi oldalán erősítette meg, hogy a naptári esztendő végeztével befejezi aktív pályafutását.

A 38 éves egykori válogatott csatár immár harmadik alkalommal szerepel a Los Pincharratas alkalmazásában: 2008 és 2010, valamint 2011 és 2012 között, valamint 2022 elejétől idén év végéig áll(t) a csapat kötelékében. A rutinos támadó ugyan a Boca Juniorsban nevelkedett, és ott debütált a felnőttek közt, később hazájában már csak a La Plata-i együttest erősítette. Boselli a legutóbbi visszatérése óta az elmúlt szűk két év alatt 83 meccsen 31 gólt szerzett a csapat színeiben, az aktuálisan zajló Copa de la Liga Profesional ideje alatt hét találkozón háromszor volt eredményes. Összességében 207 találkozón 91-szer talált be az Estudiantesben.

Boselli fénykorában európai légióskodása idején a Spanyolországban Málaga, Angliában a Wigan Athletic, valamint Olaszországban a Genoa és a Palermo csapataiban szerepelt. A veterán támadó 2013 és 2018 között a mexikói Club León alkalmazásában töltött el kimagasló éveket, majd a brazil Corinthians és a paraguayi Cerro Porteño csapatában játszott.

Boselli annak idején 2009 és 2011 között négy alkalommal jutott szóhoz az argentin nemzeti válogatottban, és egy gólt szerzett egy Nigéria elleni barátságos találkozón.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!