Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Edzősors: belga csapat irányítását veszi át a Red Bull Salzburg és a Brighton korábbi trénere! – hivatalos

A belga élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Jupiler Pro League) szereplő OH Leuven hivatalos csatornáin keresztül tudatta, hogy Óscar García veszi át a csapat irányítását…

(Photo by Quality Sport Images/Getty Images)

Az OH Leuven hivatalos közleményében számolt be arról, hogy Óscar García lett a csapat újdonsült vezetőedzője. A spanyol szakemberrel 2026 nyaráig szóló szerződést kötött a belga együttes. Az előző két bajnokin ideiglenesen Eddy Vanhemel irányította a csapatot, míg az megelőzően Marc Brys volt a klub trénere. Egyébként Óscar García legutóbb a francia Reims élén dolgozott. 

Óscar García első jelentős sikerét a Maccabi Tel Aviv élén érte el, a 2012/2013-as idényben bajnoki címre vezette az izraeli alakulatot. Ezt követően a Brighton vezetőedzője lett az angol másodosztályban, a csapattal kiharcolta a rájátszást érő 6. helyet, a feljutás viszont végül elmaradt. Később visszatért Izraelbe, majd rövid ideig volt a Watford trénere is. García 2015 decemberében a Red Bull Salzburg irányítását vehette át, az osztrák együttesnél 2017-ig dolgozott, mellyel két bajnoki címet és két Osztrák Kupát zsebelt be. Az elmúlt években dolgozott az Olympiacos, a St. Etienne, a Celta Vigo és a már említett Reims élén is.