Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eldöntötte melyik válogatottat választja a Serie A idei felfedezettje

Az olasz bajnokság (Serie A) új szezonjában nagyszerűen muzsikáló olasz-argentin támadó egyértelmű választ adott arra, hogy melyik válogatottat szeretné képviselni a jövőjében…

(Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images)

A Juventustól kölcsönben a Frosinone alkalmazásában nagyszerűen teljesítő Matías Soulé Argentínában született, de szülei révén olasz állampolgársággal is rendelkezik, és jó teljesítményéből kiindulva az olasz válogatott szövetségi kapitáyna, Luciano Spalletti is megkereste őt a közelmúltban, hogy hajlandó lenne-e az olasz nemzeti tizenegyben játszani.

“Beszéltem Spallettivel, és őszintén elmondtam neki, hogy argentinnak érzem magam. Szerette volna, hogy csatlakozzak az olasz válogatotthoz, amit megköszöntem neki, mert nagyon megtisztelő a lehetőség, de Argentína behívójára várok. Argentin vagyok, Argentínában születtem, és ha a szívemre hallgatok, akkor egyértelmű a döntés.”

A 20 éves támadó nyolc bajnoki mérkőzés alatt öt gólt szerzett a Serie A újonca színeiben, kiváló teljesítményére mindkét válogatottnál felkapták a fejüket. Soulé az argentin válogatottban eddig csak korosztályos szinten szerepelt, a felnőtt keretbe még nem hívták be.

A fiatal játékos szülőhazájában a Vélez Sarsfield csapatában nevelkedett, 2020 óta a Juventus utánpótlását erősítette, a különböző korosztályos csapatok és a harmadosztályú tartalékcsapat mellett az előző két szezonban már a Serie A-s csapatban is szóhoz jutott, de a több játéklehetőség érdekében erre a szezonra kölcsönadták őt egy kisebb csapathoz. Ugyanakkor a Juventus a hírek szerint már erősen fontolóra vette, hogy januárban visszahívja Soulét a kölcsönből, és a szezon második felében foglalkoztassa őt.