Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pogba kétéves eltiltást kaphat – sajtóhír

Ahogyan arról beszámoltunk, a Juventus világbajnok középpályásának a közelmúltban pozitív lett a doppingtesztje…

(Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images)

Mint ismeretes, a Juventusban játszó Paul Pogba doppingtesztje augusztus 20-án pozitív lett csapata szezonbeli első, Udinese elleni mérkőzése után. A hírek szerint tesztoszteron nyomaira bukkantak a szervezetében, és az ártatlansága bizonyítására szolgáló B-minta ugyancsak pozitív eredményt mutatott.

Pogbát az első fordulós, Udinese elleni mérkőzés után ellenőrizték, melyen nem is lépett pályára, csak a kispadon ült. A következő két alkalommal csereként jutott szóhoz, de a legutóbbi meccsen megsérült, így a francia válogatott szeptemberi mérkőzésein sem vett részt. Október elején derült ki a pozitív tesztje, azóta nem játszik és várja az ítéletet.

A La Gazzetta dello Sport információi szerint az olasz sportbíróság hamarosan ítéletet hozhat Pogba büntetéséről, amely a lap szerint egy legalább kétéves labdarúgástól való eltiltás lehet.

A 30 éves világbajnok francia középpályás tavaly nyáron tért vissza a Juventushoz, de az előző szezonban folyamatos sérülései miatt csak tíz tétmeccsen jutott szóhoz, az új idényben pedig a doppingügye miatt került parkolópályára. Amennyiben beigazolódik a vétsége és hosszabb eltiltással sújtják, vélhetően a torinói szerepvállalása és akár a pályafutása is véget érhet.