Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A DAC fiatal védője reménykedik a felnőtt válogatott meghívóban

A szlovák bajnokságban (Niké Liga) szereplő FC DAC 1904 fiatal magyar hátvédje megbízható teljesítménye okán joggal reménykedhet, hogy meghívják a felnőtt válogatott Eb-selejtezőire…

Az FC DAC 1904 20 éves hátvédje, Csinger Márk a Nemzeti Sportnak adott interjúban elárulta, bízik benne, hogy novemberben az U21-es válogatott helyett a felnőtt magyar válogatottban szerepelhet:

“Reménykedem… Sajnos, egy sérüléshullám söpör végig a válogatottban. Úgymond, nekem lehet ez jó is, így meglehet, kapok meghívót Rossi mestertől. De akár az A-csapatban, vagy az U21-eseknél kapok lehetőséget, maximálisan odateszem magam.”

Nagyon jól esett, hogy ismét megkaptam a lehetőséget a mestertől. Főleg így, hogy három pontot szereztünk. Meglepődtem, hogy a kiadós eső után is remek állapotban volt a kassai pálya. Biztos, hogy Szlovákiában a legjobbak közé tartozik. Összeségben mi voltunk a jobbak. Volt egy időszak, amikor a hazaiak voltak az aktívabbak, de a védelmünk Csinger Márkkal a közepén stabil volt. Úgy is mondhatom, hogy ha Csinger a pályán van, akkor nem kapunk gólt” – tette hozzá Vitális Milán, a DAC másik magyar játékosa, aki minden bizonnyal Gera Zoltán U21-es válogatottjába kaphat meghívót.

Csinger az aktuálisan zajló idényben 13-ból 12 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, a legtöbb találkozót végig játszotta a dunaszerdahelyi csapat színeiben.