Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentína: 20 hazai győzelem után kapott ki újra a River Plate – videóval

Az argentin bajnokság idei második kiírása, a Copa de la Liga Profesional alapszakaszának 12. fordulójában a River Plate az Huracánt fogadta szombatra virradóra…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

A csoportját magabiztosan vezető River Plate a pénteki játéknapon váratlan hazai vereséget szenvedett az elmúlt három év átlagpontjai alapján a bennmaradásért küzdő Huracán ellen 2-1 arányban. Martín Demichelis csapata kezdeményezően lépett fel, az első félidőben több ígéretes támadást is vezetett, azonban gólt képtelen volt szerezni. A második félidő elején a vendégek tulajdonképpen az első adandó alkalommal betaláltak, egy kósza bal oldali beadást követően Walter Mazzantti a kapu előtt megelőzte a ketrecéből kimozduló Armani kapust és a hálóba kotorta a játékszert. A “milliomosok” tovább rohamoztak, Rondón egymaga több helyzetet hagyott ki, P. Solari pedig a kapufát találta el. Az utolsó negyedórán belül a frissen becserélt Gonzalo “Pity” Martínez szabadrúgásból egyenlített, miután a szétugró sorfal tagjai között lőtte el a labdát, megszerezve ezzel a visszatérése óta az első találatát. Néhány perccel később a hazaiak akár a vezetést átvehették volna, L. González azonban azt követően talált a hálóba, hogy csapattársa kezére pattant a játékszert, így a játékvezető nem adta meg a gólt. A 87. percben jött az újabb hideg zuhany a hazaiak számára, egy ellentámadást követőe a Globo csereember, Franco Alfonso lőtte ki a hosszú alsót, így a vendégek mindhárom pontot elvitték a Monumentalból.

A River bár továbbra is vezeti a csoportját, az Huracán feljött mögé a második helyre, az idei első kiírást megnyerő csapat pedig egymást követő 20(!) megnyert hazai tétmeccs után kapott ki újra hazai környezetben. A River utoljára február 26-án az Arsenal Sarandí ellen szenvedett odahaza vereséget.

River Plate – Huracán 1-2 (0-0)
Gólszerzők: G. Martínez (77.), ill. Mazzantti (49.), Alfonso (87.)

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore

 

Standings provided by Sofascore

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!