Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Anthony Gordon erősen kérdéses góljával első vereségét szenvedte el az Arsenal! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 11. fordulójának szombati játéknapját a Newcastle United és az Arsenal rangadója zárta.

(Photo by Stu Forster/Getty Images)

Ahogyan az várható volt, két rendkívül fizikális csapat összecsapásából nem a legeseménydúsabb első félidő sült ki. A két csapat letámadása és agresszív védekezése miatt szinte csak elvétve jutottak lehetőségekig a csapatok. A nagyon feszült hangulatú mérkőzésen több távoli lövést is megpróbáltak a játékosok, de ezek rendre veszélytelenek voltak. A játékrész végén inkább a durva szabálytalanságok és a sárga lapok domináltak, de a ráadásban megszületett az első kaput eltaláló lövés is: Martinelli egy szép szóló végén lőhetett, de Pope magabiztosan fogta a próbálkozást.

A második játékrészben sem változott a játék képe, így az első nagyobb helyzetig a 62. percig kellett várni,  amikor Rice fejelhetett kapura 11 méterről, de a próbálkozása célt tévesztett. A 64. percben aztán megszerezte a vezetést a Newcastle United! Egy beadást követően Joelinton nyert meg egy fejpárbajt Gabriellel szemben, majd Gordon a kapu torkából a hálóba továbbította a labdát, 1-0! A találatot hosszas videózás követte, de a videóbíró úgy látta, hogy a beadás előtt a labda nem hagyta el teljes terjedelmében a játékteret, valamint Joelinton sem szabálytalankodott Gabriellel szemben a bírák szerint. A kapott gólt követően az Arsenal igyekezett saját kapuja elé szegezni a Newcastlet, de nem tudták feltörni a “Szarkák” védelmét, akik az összes beadást kifejelték, a távoli lövéseket pedig blokkolni tudták. A hazaiak végül jól állták a rohamokat, így a szezon folyamán első vereségét szenvedte el az Arsenal.

Newcastle United – Arsenal 1-0 (0-0)
Helyszín:
St. James Park Vezette: S. Attwell
Gólszerző:
Gordon (64.) ill.-
Sárga lapok: Gordon (37.), Longstaff (38.), Schar (38.), Guimaraes (88.), Livramento (90+1.) ill. Havertz (37.)
Kiállítás:ill.-

Newcastle United: Pope – Burn (Livramento 46.), Lascelles, Schar, Trippier – Joelinton, Longstaff, Guimaraes – Gordon, Wilson (Willock 62.), Almiron (Murphy 63., Ritchie 80.) Vezetőedző: Eddie Howe

Arsenal: Raya – White (Zinchenko 73.), Saliba, Gabriel, Tomiyasu – Rice, Jorginho (Vieira 79.), Havertz – Saka, Nketiah (Trossard 79.), Martinelli Vezetőedző: Mikel Arteta

A mérkőzés összefoglalója:

A 11. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Fulham – Manchester United 0-1
Brentford – West Ham 3-2
Burnley – Crystal Palace 0-2
Everton – Brighton 1-1
Manchester City – Bournemouth 6-1
Sheffield United – Wolverhampton 2-1
Newcastle United – Arsenal 1-0

Vasárnap:
15:00 Nottingham Forest – Aston Villa (Tv: Match 4)
17:30 Luton Town – Liverpool (Tv: Spíler 1)

Hétfő:
21:00 Tottenham – Chelsea (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore