Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arteta: “Szégyellem, hogy részese vagyok ennek”

Az Arsenal 1-0-s vereséget szenvedett a Newcastle United ellen az angol bajnokság (Premier League) 11. fordulójának szombati rangadóján…

(Photo by Alex Dodd – CameraSport via Getty Images)

Az Arsenal menedzsere, Mikel Arteta tőle szokatlan módon kiakadt, miután a mérkőzés győztes gólja meglehetősen vitatott körülmények közt született:

“Megdicsértem a játékosaimat azért, ahogyan ma játszottak, és ahogy felvették a kesztyűt a Newcastle ellen. Ennek az eredménynek nem szabadott volna így történnie, hiszen nem érdemeltünk volna vereséget. Egyértelmű bírói tévedések miatt vesztettünk. Szégyen, de ez a helyzet. Rengeteg üzenetet kaptam, hogy ez így nem mehet tovább. Hihetetlen, hogy megadták ezt a gólt. A Premier League-ben, amiről azt mondjuk, hogy a legjobb bajnokság a világon. Húsz éve vagyok ebben az országban, és most szégyellem magam, hogy részese vagyok ennek. Túl sok dolog forog kockán az ilyen döntések után. Hiába próbálunk hétről hétre a legmagasabb szinten teljesíteni, ha ilyen hibákkal gátolnak minket. Amikor nem vagyunk elég jók, feltartom a kezem és vállalom a felelősséget, de most nem ez volt a helyzet.”

Az Arsenal hét győzelem és három döntetlen után az első vereségét szenvedte el a 2023-2024-es idényben, miközben hárompontos lépéshátrányba került a Manchester City-vel, a Tottenham pedig öt ponttal elhúzhat tőle, ha megnyeri a hétfői meccsét.