Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: döbbenet, kiesőjelölt ellen botlott a Liverpool – videóval

Elképesztő képsorokat és drámát hozott a Luton és a Liverpool összecsapása a Premier League 11. fordulójában…

(Photo by Zac Goodwin/PA Images via Getty Images)

Sorra születnek a meglepetések a Premier League 11. fordulójának vasárnapi játéknapján, hiszen míg a délutáni mérkőzésen a Nottingham Forest viccelte meg a remek szezont produkáló Aston Villa együttesét, addig az esti mérkőzésen is borult a papírforma, és Jürgen Klopp csapatának vért izzadva kellett kiharcolnia még a döntetlent is a kiesés elől menekülő Luton ellen.

Az első félidő folyamán a vendégek szinte ráborították a pályát a Lutonra, azonban az eddig mindössze egy győzelmet magáénak tudó sereghajtó foggal-körömmel ragaszkodott az eredményhez, így ki tudta brusztolni a gól nélküli döntetlent az első 45 percben.

A második etapban jött a dráma, hiszen a Luton nem csak megtartotta a döntetlent, hanem Chong révén a vezetést is megszerezte a mérkőzés 80. percében, így okozva igazán kellemetlen perceken Szoboszlai Dominikék számára, akiknél szóba sem jöhetett a botlás a 11. fordulóban.

A Vörösök hőse végül az a Luis Diaz lett, akinek a múlt hét folyamán emberrablók rabolták el a szüleit, és az édesapja még mindig túszként van fogva tartva Kolumbiában, így a játékos pólóján egy sokatmondó “Szabadítsátok ki papát!” felirat díszelgett a gólját követően.

A csodálatos fordítás elmaradt, a Liverpool pedig 1 ponttal volt kénytelen távozni, így egy igen váratlan botlást produkálva a vasárnapi játéknap folyamán.

Luton – Liverpool 1-1 (0-0)
Gólszerzők:  Chong (80.) ill. Luis Diaz (90+5.)
Kiállítás: – ill. –

Luton Town: Thomas Kaminski, Tom Lockyer, Gabriel Osho, Teden Mengi, Ross Barkley, Marvelous Nakamba, Alfie Doughty, Issa Kaboré, Carlton Morris (Elijah Adebayo), Chiedozie Ogbene (Jacob Brown), Andros Townsend (Tahith Chong).

Liverpool: Alisson Becker, Virgil van Dijk, Ibrahima Konaté, Joe Gomez (Kostas Tsimikas), Trent Alexander-Arnold, Alexis Mac Allister, Dominik Szoboszlai (Harvey Elliott), Ryan Gravenberch (Luis Díaz), Darwin Núñez, Diogo Jota (Cody Gakpo), Mohamed Salah.

A 11. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Fulham – Manchester United 0-1
Brentford – West Ham 3-2
Burnley – Crystal Palace 0-2
Everton – Brighton 1-1
Manchester City – Bournemouth 6-1
Sheffield United – Wolverhampton 2-1
Newcastle United – Arsenal 1-0

Vasárnap:
Nottingham Forest – Aston Villa 2-0
17:30 Luton Town – Liverpool (Tv: Spíler 1)

Hétfő:
21:00 Tottenham – Chelsea (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása:

 

Standings provided by Sofascore