Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a ráadásban lőtt két góllal fordított a Lecce ellen az AS Roma! – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 11. fordulójának vasárnapi játéknapján az AS Roma és a Lecce mérkőzött meg egymással.

(Photo by Silvia Lore/Getty Images)

Az Inter elleni elveszített rangadót követően kiváló alkalomnak ígérkezett a javításra a Lecce elleni mérkőzés az AS Roma számára, hiszen a vendégek az elmúlt 6 bajnokijuk nem tudtak győzelmet aratni. A mérkőzés kiválóan is kezdődött a hazaiak számára, mivel már az 5. percben büntetőt végezhettek el egy kezezést követően. Az ítéletet Lukaku hajtotta végre, a belga csatár lövését azonban Falcone lábbal hárítani tudta. A folytatásban is bőven akadt lehetősége a Romának a vezetés megszerzésére, de vagy Falcone hárított nagy bravúrral, vagy a befejezések célt tévesztettek, így nem született gól az első 45 perc során.

A második játékrészt egy nagy Lecce lehetőség nyitotta: Pongracic szlalomozott el a védők között, de a kapus hárítani tudta a lövését. Szinte azonnal jött a válasz a hazaiak részéről, Lukaku 11 méterről leadott lövését azonban Falcone hárítani tudta. A 72. percben aztán némileg a semmiből megszerezte a vezetést a Lecce! A vendégeknél Banda tört be a tizenhatoson belülre, majd a labda Almqvist elé került, aki 10 méterről kilőtte a jobb alsót, 0-1! Ezt követően a Roma mindent megtett, hogy legalább egy pontot otthon tudjanak tartani, de sokáig nem koronázta siker a próbálkozásaikat. A 91. percben aztán megtört a jég, Zalewski beadására érkezett középen lendületből Azmoun és védhetetlenül a hálóba fejelt, 1-1! Ezzel viszont még nem volt vége: a Roma támadott tovább a győzelemért, és a 94. minutumban Lukaku fordult le a védőjéről, majd estében a hálóba tudta kotorni a labdát, 2-1! A Roma így végül otthon tudta tartani a 3 pontot, és ezzel a sikerrel feljöttek a tabella 8. helyére.

AS Roma – Lecce 2-1 (0-0)
Helyszín:
Stadio Olimpico Vezette: A. Colombo
Gólszerzők:
Azmoun (90+1.), Lukaku (90+4.) ill. Almqvist (72.)
Sárga lapok: Sanches (76.), Llorente (89.), Lukaku (90+6.) ill. Banda (17.), Dorgu (27.), Ramadani (77.), Touba (81.), Strefezza (87.)
Kiállítás:ill.-

AS Roma: Patricio – Ndicka, Llorente, Mancini (Kristensen 78.) – El Shaarawy (Belotti 78.), Aouar (Azmoun 73.), Cristante, Bove (Sanches 70.), Karsdorp (Zalewski 78.) – Dybala, Lukaku Vezetőedző: José Mourinho

Aston Villa: Falcone – Gendrey, Pongracic, Baschirotto, Dorgu (Gallo 62.) – Kaba, Ramadani, Rafia (Gonzalez 62.) – Almqvist (Touba 80.), Krstovic (Piccoli 80.), Banda (Strefezza 73.) Vezetőedző: Roberto D’Aversa

A mérkőzés összefoglalója:

A 11. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Bologna – Lazio 1-0

Szombat:
Salernitana – Napoli 0-2
Atalanta – Inter 1-2
AC Milan – Udinese 0-1

Vasárnap:
Hellas Verona – Monza 1-3
Cagliari – Genoa 2-1
AS Roma – Lecce 2-1
20:45 Fiorentina – Juventus (Tv: Sport 1)

Hétfő:
18:30 Frosinone – Empoli (Tv: Sport 1)
20:45 Torino – Sassuolo (Tv: Sport 1)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore