Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Griezmann-parádével, kiütéssel nyert az Atlético Madrid! – videóval

A Bajnokok Ligája E-csoportjában hazai pályán nyert kiütéssel az Atlético Madrid a Celtic ellen; míg a csoport másik meccsén szintén otthon tartotta a három pontot a Lazio, visszavágva a Feyenoordnak a hollandiai vereségért.

(Photo by David S.Bustamante/Soccrates/Getty Images)

 

Atlético Madrid – Celtic 6-0 (2-0)
Gólszerzők: Griezmann (6. és 60.), Morata (45+2. és 76.), S. Lino (66.), Saúl (85.)
Sárga lap: Söyöncü (90.) illetve Palma (36.)
Piros lap: Maeda (23. -Celtic)

Atlético: Oblak – Riquelme (S. Lino, 64.), Hermoso, Witsel, Gimenez (Söyöncü, 77.), Molina (Azpilicueta, 71.) – Griezmann (Saúl, 64.), Koke, Barrios (M. Llorente, 46.) – Correa, Morata. Vezetőedző: Diego Simeone

Celtic: Hart – A. Johnston, Carter-Vickers, Scales, G. Taylor – Bernardo (Turnbull, 61.), McGregor (Iwata, 71.), O’Riley (Holm, 46.) – Maeda, Furuhashi (Yang Hyun-Jun, 61.), Palma (Oh Hyeon-Gyu, 46.). Vezetőedző: Brenda Rodgers

 

A Celtic azok után, hogy korábban hazai pályán két góllal is vezetett, végül döntetlent ért el az Atlético ellen, Madridban nem sokáig reménykedhettek a skótok! Az Atlético a végig remekül futballozó Antoine Griezmann révén már a hatodik percben megszerezte a vezetést, majd bő fél óra elteltével emberelőnybe is került Diego Simeone csapata.

A ‘matracosok’ minden szempontból kihasználták az adódó előnyt, hiszen Alvaro Morata még az első félidő végén megduplázta a vezetést.

A szünet után még nyugodtabban futballozhatott az Atlético, amely kíméletlenül kihasználta a lehetőségeit, és komoly verésben részesítette az idő múlásával egyre hitehagyottabbá váló skótokat.
A második félidőben a meccs legjobbjának is megválasztott Griezmann nyitotta a gólok sorát, a hatvanadik percben egy látványos megoldással (…)

(…) alig pár perccel később a csereként beálló Samuel Lino első labdaérintéseiből pazar gólt tekert a teljesen kiszolgáltatott Joe Hart hálójába (…)

(…) Egy rövidebb ‘szünet’ után a szezonban remek formában futballozó Morata is megduplázta góljai számát – tőle kissé szokatlan bomba-góllal tette mindezt(…)

(…) Végül, az éppen Griezmannt váltó Saúl Niguez zárta

Lazio – Feyenoord 1-0 (1-0)
Stadio Olimpico, Vezette: S. Marciniak (lengyel)
Gólszerző: Immobile (45+1.)
Sárga lap: Vecino (69.), Rovella (90+6.) illetve Nieuwkoop (1.), Zerrouki (70.), Wieffer (77.)
Piros lap:

Lazio: Provodel – Lazzari, Patric, Romagnioli, Hysaj (Lu. Pellegrini, 78.) – L. Alberto, Vecino (Rovella, 78.), Kamada (Guendouzi, 53.) – F. Anderson, Immobile (Castellanos, 67.), Zaccagni (Pedro, 63.). Vezetőedző: Maurizio Sarri

Feyenoord: Biljow – Hartman, Hancko, Geertruida, Nieuwkoop (Trauner, 20.) – Timber (Milambo, 81.), Zerrouki (Ueda, 81.), Wieffer – Stengs, S. Gimenez, Paixao (Ivanusec, 74.). Vezetőedző: Arne Slot

 

Egy nem túl eseménydús, ám annál feszültebb és kiegyenlítettebb találkozón Ciro Immobile villanásával a Lazio szerzett vezetést az első félidő hosszabbításában.

Mint később kiderült, a rutinos olasz csatár gólja három pontot ért a Lazionak, amely így visszavágott a Feyenoordnak a korábbi rotterdami vereségért – Akkor nem sok esélye volt a rómaiaknak, ellenben a mai nappal. Győzelmével a Lazio meg is előzte holland riválisát, és feljött a csoport második helyére.

 

A csoport állása:

Standings provided by Sofascore