Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Olivier Giroud lett a PSG végzete! – videóval

A Bajnokok Ligája ‘halálcsoportjának’ is kikiáltott F-jelű négyesében a Paris Sait-Germain ellen szerezte meg első győzelmét, Olivier Giroud vezetésével az AC Milan.

(Photo by Emmanuele Ciancaglini/Ciancaphoto Studio/Getty Images)

 

A Borussia Dortmund kora esti győzelme után az eddig még nyeretlen AC Milannak nagyon nagy szüksége lett a három pontra a Paris Saint-Germain ellen.

A találkozó elején gyors gólváltásba kezdtek a csapatok: a PSG oldalán a korábbi Inter-játékos Milan Skriniar talált be közvetlen közelről; majd pár perccel később Rafael Leao akrobatikus mozdulatának és a később főszereplővé váló Olivier Giroud előkészítésének köszönhetően egyenlíteni tudott a Milan.

 

 

 

A találkozó ezt követően kiegyenlítettnek tűnt, annak ellenére, hogy a PSG több mit 60%-ban birtokolta a labdát, érezhető volt, hogy egy újabb gólt sok mindent eldönthet (…) El is döntött, mégpedig Olivier Giroud védjegyének számító fejes-góljával visszavette a vezetést csapatának a fordulást követően.

 

A gólt megelőző helyzet érdekessége, hogy ketten is lent maradtak a tizenhatoson belül, a francia csatár pedig túlugorva a PSG-gólszerző Skriniart, eldöntötte a találkozót.

Amilyen pocsékul indult a találkozó az olaszok számára, olyan jól végződött: nagy győzelmet aratott Stefano Pioli csapata.

Luis Enrique és a Paris Saint-Germain pedig vélhetően nem ilyen eredményre számított, hiszen második meccsén maradt alul a Parc des Princes-től távol – Elképesztően kiegyenlített az F-csoport!

 

AC Milan – PSG 2-1 (1-1)
Giuseppe Meazza stadion, Vezette: J. Manzano (spanyol)
Gólszerzők: Leao (12.), Giroud (50.) illetve Skriniar (9.)
Sárga lap: Musah (64.) illetve Vitinha (24.), Kolo Muani (28.), Ugarte (43.), L. Hernández (55.), Skriniar (80.)
Piros lap:

Milan: Maignan – T. Hernández, Tomori, Thiaw, Calabria – Loftus-Cheek, Musah (Krunic,84.), Reijnders – R. Leao (Okafor, 84.), Giroud, Pulisic (Florezi, 90+2.). Vezetőedző: Stefano Pioli

PSG: Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Skriniar, L. Hernández (Mukile, 64.) – Zaire-Emery, Ugarte (F. Ruiz, 60.), Vitinha (Lee Kang-in, 60.) – O. Dembelé, Kolo Muani (G. Ramos, 60.), Mbappé. Vezetőedző: Luis Enrique

 

A csoport állása:

Standings provided by Sofascore