Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: Marco Rossi számára óriási csalódás a zárt kapus mérkőzés

A magyar válogatott szövetségi kapitánya kijelölte a nemzeti csapat keretét az Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó meccseire…

(Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a keretet ismertető sajtótájékoztató keretein belül elégedetlenségének adott hangot, hogy a magyar válogatottnak zárt kapuk mögött kell játszania a Bulgária elleni mérkőzését:

“Kétségtelenül fájó a szurkolóink hiánya, ha ott lettek volna, a bolgárok nem tudtak volna ellenállni a nyomásunknak. Óriási keserűségre ad okot, ami történt, az MLSZ mindent megtesz, hogy a szurkolók visszakapják a pénzüket, hiszen komoly befektetés számukra, hogy minket elkísérnek, és ezért nagyon nagy tiszteletet érdemelnek. Tanácstalan vagyok abból a szempontból, hogy az UEFA-nak és a bolgár szövetségnek ezt a zsarolást, városi gerillaharcot el kellett fogadnia, nem lett volna megengedhető, hogy egy sportágat erőszakkal megfenyegessenek. Az, hogy ennek engedtek, óriási csalódás számomra.”

A hírek szerint a magyar szurkolók közül többen is úgy döntöttek, ha már ki van fizetve a szállás és az út, a zárt kapu ellenére elkísérik a csapatot Plovdivba, annak reményében, hogy a meccs után együtt ünnepelhetik válogatottunkkal az Eb-re való kijutást.

“Ez mindannyiunk közös reménye, és ez is bizonyítja számunkra, hogy mennyire mellettünk állnak a szurkolóink. Ez további lendületet kell, hogy adjon nekünk. Nem hiszem, hogy más válogatottnál tapasztalható lenne hasonló jelenség, a küzdeni akarással kell kifejeznünk az ez iránti hálánkat” – reagált a kapitány.

A magyar válogatott jövő csütörtökön Bulgária vendége lesz, majd jövő vasárnap Montenegrót fogadja a Puskás Arénában. Amennyiben Marco Rossi csapata legalább egy pontot szerez a két mérkőzésen, biztosan kijut a jövő nyári Európa-bajnokságra.

A magyar válogatott aktuális kerete:

Kapusok: Demjén Patrik (MTK), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Szappanos Péter (Paks)
Hátvédek: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Botka Endre (Ferencváros), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Mocsi Attila (Rizespor – Törökország), Szalai Attila (Hoffenheim – Németország), Szalai Gábor (Kecskemét)
Középpályások: Bolla Bendegúz (Servette – Svájc), Kalmár Zsolt (Fehérvár FC), Kata Mihály (MTK), Kerkez Milos (AFC Bournemouth – Anglia), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Loic Nego (Le Havre – Franciaország), Callum Styles (Barnsley – Anglia), Szuhodovszki Soma (Kecskemét)
Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Csoboth Kevin (Újpest), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Horváth Krisztofer (Kecskemét), Németh András (Hamburg – Németország), Szoboszlai Dominik (Liverpool – Anglia)