Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: eldőlt Diego Simeone jövője az Atletico Madridnál! – Hivatalos

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Atletico Madrid együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy megállapodtak Diego Simeonéval, akinek az idény végéig volt érvényes szerződése a csapattal.

(Photo by Cristian Trujillo/Quality Sport Images/Getty Images)

Igaznak bizonyultak a korábbi sajtóhírek, melyek szerint az Atletico Madrid a következő években is Diego Simeonéval képzeli el a közös folytatást. A “Matracosok” ugyanis a mai nap folyamán hivatalos közleményben bejelentették, hogy megállapodtak az argentin trénerrel a jövőjét illetően. Simeone korábbi kontraktusa a most futó idény végéig volt érvényes, de az új szerződés értelmében ez kitolódott a 2026/2027-es idény végéig. A vezetőség döntése összességében nem meglepő, hiszen az Atletico a 2023-as naptári évben az egyik legjobb formában lévő csapat egész Európában, így semmi sem indokolta, hogy a keretnek adott esetben új impulzusra lenne szüksége.

Diego Simeone 2011 decemberében vette át az Atletico Madrid irányítását. A klub kispadján azóta 642 mérkőzésen ült, amelyekből 380-at megnyert, 145 döntetlen és 117 vereség mellett. A csapattal eddig kétszer nyerte meg a spanyol bajnokságot, az Európa ligát, az Európai Szuperkupát, továbbá 1-1 alkalommal a Spanyol Kupát és a Szuperkupát is a magasba emelhette, illetve kétszer a Bajnokok Ligája döntőjéig is elvezette a csapatot.