Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Izgalmas döntetlen az uruguayi derbin – videóval

A szombati napon játszották az uruguayi bajnokság (Primera División) aktuálisan zajló Clausurájában az ország két patinás fővárosi csapata, a Nacional és a Penarol közti örökrangadót…

(Photo by Agencia Gamba/Getty Images)

A Nacional és a Penarol közti parázs montevideói derbi legutóbbi felvonása méltó volt a párharc gyökereihez, a két csapat ugyanis hatalmas küzdelemben 2-2-es döntetlent játszott egymással. A találkozó aktívabban kezdő hazaiak az első félóra végén szerezték meg a vezetést, amikor egy jobb oldali beívelést követően Carneiro lefejelt labdáját Ignácio Ramírez vágta az ötösről a hálóba. Néhány perccel később egy durva szabálytalanság után tömeges dulakodások történtek a pályán, az indulatok csillapítása érdekében a játékvezető mindkét oldalon két-két játékost kiállított, így kilenc-kilenc emberrel folytatták a csapatok. A második félidő elején a Penarol kiegyenlített, amikor a frissen becserélt Pablo Neris egy kiugrást követően volt eredményes. A 62. percben a Nacional visszavette a vezetést, az előre húzódó argentin hátvéd Gabriel Baez Corradi egy lecsorgó labdát pofozott éles szögből a hálóba. A hazaiak jó úton haladtak a három pont megszerzése felé, a Penarol azonban a végsőkig próbálkozott az egyenlítésért, erőfeszítéseiket pedig végül siker koronázta. A rendes játékidő hajrájában egy bal oldali szabadrúgást követően Lucas Hernández csúsztatta az egyenlítő gólt a Nacional kapujába, így a Penarol egy pontot elvitt ősi riválisa oroszlánbarlangjából.

Álvaro Recoba egy győzelem és egy vereség után most döntetlent jegyzett a Nacional első csapatának kispadján, míg egykori válogatottbeli csapattársa, Darío Rodríguez csapata továbbra is csak egyszer kapott ki és tartja a második helyét a bajnokságban. Kilenc forduló után a szebb napokat is látott Nacional mindössze hatodik a 16 csapatos mezőnyben.

Nacional – Penarol 2-2 (1-0)
Gólszerzők: I. Ramírez (31.), Baez Corradi (64.), ill. Neris (48.), Lucas Hernández (87.)
Kiállítva: Fagundez (36.), I. Suárez (36.), ill. Leo Coelho (36.), T. Cardozo (36.)

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!