Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Griezmann vezérletével hátrányból fordítva nyert az Atletico a Villarreal ellen! – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 13. fordulójának vasárnapi játéknapját az Atletico Madrid és a Villarreal összecsapása zárta.

(Photo by David S.Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Egyértelmű esélyesként lépett pályára hazai közönség előtt az Atletico Madrid gárdája, amely a legutóbbi 7 bajnokijából hatot megnyert, valamint a hétközi BL-meccsén 6:0-s győzelmet aratott a Celtic ellen. Az ellenfél az a Villarreal volt, amely a szezon folyamán másodszor esett át edzőmenesztésen, és az előző 10 bajnokijából csupán kettőt tudott megnyerni. Ehhez képest az első félidő jelentős része a Villarrealról szólt. Az első nagyobb lehetőség a 17. percben alakult ki, ekkor Yeremy Pino lőhetett a jobb alsó irányába, de Oblak nagy bravúrral hárítani tudott. A 20. percben Sörloth próbálkozott, amelynél az Atletico kapus ismét nagy védést mutatott be, de a kipattanót Gerard Moreno a hálóba vágta, 0-1! A 28. percben Sörloth léphetett ki ziccerben, de a próbálkozását Oblak szögletre tudta ütni. Az Atletico első veszélyes lehetőségére a 40. percig kellett várni, ekkor Griezmann lőtt kapásból a tizenhatos környékéről, Jörgensen azonban gyönyörű vetődést bemutatva leért a jobb alsóba tartó labdára. A ráadsában aztán már a Villarreal kapusa is tehetetlen volt: Griezmann adott be a bal szélről, majd a hosszú Witsel érkezett őrizetlenül és a belga játékos bevette a kaput, 1-1!

A második játékrész első helyzete is a vendégek előtt adódott, ekkor Moreno lőtt kapura egy védő szorításában, Oblak azonban a helyén volt, és útját állta a próbálkozásnak. Ezt követően Alvaro Morata került kétszer is nagy helyzetbe, ám az 51. és az 54. percben is kevéssel elkerülte a kaput a fejese, így nem vette át a vezetést az Atletico. A folytatásban egyre inkább átvette a kezdeményezést az Atletico, de sokáig nem tudták áttörni a Villarreal védelmét. A vendégek azonban a véghajrában már nem bírták el az állandó nyomást, és a 80. percben megszerezte a vezetést az Atletico! Koke tette ki kiválóan a labdát a szélen érkező Llorentének, akiknek a centerezéséből Griezmann volt eredményes, 2-1! A francia játékos ezzel pályafutása 300. gólját jegyezte! Az Atletico viszont itt nem állt meg, és a 85. percben lezárták a 3 pont sorsát. A csereként beálló Barrios indult meg a saját térfeléről, majd kiválóan tálalt a túloldalon érkező szintén csereként beálló Samuel Lino részére, aki mattolta Jörgensent, 3-1! Az utolsó percekben még Oblak védett egy Terrats lövést, de ezen kívül már nem történt jelentős esemény, így az Atletico otthon tartotta a 3 pontot. Az Atletico így 6 pontra megközelítette a listavezető Gironát, úgy, hogy Simeone legénysége 1 mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Atletico Madrid – Villarreal 3-1 (1-1)
Helyszín:
Metropolitano Stadion Vezette: F. Maeso
Gólszerzők:
Witsel (45+1.), Griezmann (80.), Lino (85.) ill. Moreno (20.)
Sárga lapok: -ill. Capoue (45+1.), Akhomach (77.)
Kiállítás:ill.-

Atletico Madrid: Oblak – Hermoso, Witsel, Gimenez – Riquelme (Lino 65.), Saúl (Llorente 46.), Koke, de Paul (Correa 65.), Molina (Barrios 70.) – Morata (Söyüncü 88.), Griezmann Vezetőedző: Diego Simeone

Villarreal: Jörgensen – Altimira, Albiol, Cuenca, Moreno (Brereton Diaz 83.) – Pino (Akhomach 46.), Capoue, Parejo – Baena (Romero 74.), Moreno, Sörloth (Terrats 36.) Vezetőedző: Miguel Tena

A mérkőzés összefoglalója:

A 13. forduló eredményei:

Péntek:
Athletic Bilbao – Celta Vigo 4-3

Szombat:
Rayo Vallecano – Girona 1-2
Almeria – Real Sociedad 1-3
Granada – Getafe 1-1
Osasuna – Las Palmas 1-1
Real Madrid – Valencia 5-1

Vasárnap:
Mallorca – Cádiz Elhalasztva
Barcelona – Alaves 2-1
Sevilla – Real Betis 1-1
Atletico Madrid – Villarreal 3-1

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore