Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

1. HNL: ismét pontokat hullajtott a Dinamo Zagreb, egyre nagyobb a lemaradása – videóval

A horvát bajnokság (1. HNL) 15. fordulójának vasárnapi programjában a botladozó címvédő Dinamo Zagreb a Rijeka otthonában vívott élmezőnybeli rangadót…

A Dinamo Zagreb a kétszeri vezetés ellenére csak 2-2-es döntetlent játszott a Rijeka otthonában, így a címvédő lemaradása tovább nőtt az éllovashoz képest. Az első félidő nagy részében a vendégek voltak aktívabbak, végül a játékrész hajrájában tudták megtörni a jeget, amikor egy mintaszerű kontra végén Dario Spikic helyezett az üres kapuba. Tíz perc sem telt el a második félidőből a válaszig, és a rákapcsoló fiumeiek egy kapu elé ívelt szabadrúgás után Lindon Selahi fejesével egyenlítettek. A Dinamo hiába támadott többet, a Rijeka ellenakciói több veszélyt jelentettek, a hazaiak nem egyszer a vezetést is átvehették volna. Ezzel szemben az utolsó tíz percen belül ismét a vendégek kerültek lépéselőnybe, amikor egy szöglet utáni kavarádás végeztével Dino Peric kotortba be a játékszert a hálóba. A hazaiak természetesen továbbra sem hagyták annyiban, a rendes játékidő végén az előre húzódó Matej Mitrovic lőtt közelről a léc alá, így 2-2-re végződött a mérkőzés.

Mivel az éllovas Hajduk Split megnyerte a maga meccsét, kettővel több meccset játszva már kilenc pontot ver a harmadik Dinamóra, a Rijeka pedig megőrizte kettőjük közt a második helyet.

Rijeka – Dinamo Zagreb 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Selahi (53.), M. Mitrovic (89.), ill. Spikic (41.), D. Peric (81.)

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore