Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ismét megsérült az RB Leipzig magyar válogatott kapusa

Az RB Leipzig tájékoztatása szerint ismét sérüléssel bajlódik a csapat magyar válogatott hálóőre…

(Photo by Stuart Franklin/Getty Images)

Az RB Leipzig megerősítette, hogy Gulácsi Péter lábujjsérülés miatt kihagyni kényszerült csapata legutóbbi, Freiburg elleni bajnokiját, helyette Leopold Zingerle került be a meccskeretbe.

A rutinos magyar kapus tavaly ősszel a Celtic elleni BL-mérkőzésen szenvedett keresztszalag-szakadást, majd január elején egy bakteriális fertőzés miatt újra meg kellett operálni őt, így közel egy évet kihagyott, mire visszatérhetett, addig azonban a helyettese, Janis Blaswich meggyőző teljesítményt nyújtott, aki mögött Gulácsi a visszatérése ellenére csak második számú kapus.

A 33 éves hálóőr 2015 óta már csaknem 300 mérkőzésen védte a lipcsei csapat kapuját, már akkor a másodosztályban is a csapat alkalmazásában állt. Emellett évek óta a magyar válogatott első számú kapusa, a nemzeti csapatban eddig 51 meccsen védett.

A vasárnapi mérkőzésen az RB Leipzig két hajrábeli találattal 3-1-es sikert aratott a Sallai Rolandot ugyancsak sérülés miatt nélkülöző Freiburg ellen. A lipcseiek másik magyar válogatott játékosa, Willi Orbán térdsérülése miatt ugyancsak hiányzott. A csapat a győzelmével a negyedik helyet foglalja el a Bundesligában.