Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga Portugal: a Benfica a hosszabbításban fordította meg a Sporting CP elleni derbit – videóval

A portugál bajnokság (Liga Portugal) 11. fordulójának rangadóját a Benfica és a Sporting CP vívta egymással a vasárnap esti órákban…

(Photo by Gualter Fatia/Getty Images)

A Benfica drámai körülmények között a hosszabbítás perceiben fordítva győzte le 2-1 arányban a Sporting CP csapatát, így pontszámban beérte és egymás elleni eredményének köszönhetően megelőzte riválisát a táblázat élén. Az első félidő nagy részében a házigazda jóval aktívabbnak bizonyult. A “sasok” előtt számtalan gólszerzési lehetőség adódott, a legnagyobb helyzet során Florentino távoli lövése a kapufán csattant. A játékrész második felében a vendégek egyre többször kiszabadultak a nyomás alól, és a Benficának nem egyszer Trubin védéseire volt szüksége az eredmény tartásához. Az első játékrész legvégén azonban már ő is tehetetlen volt, amikor Edwards elfutása után Viktor Gyökeres jobbról a rövid felsőbe bombázott. Ezzel az első 45 perc végetével a Sporting volt egygólos előnyben. A második félidő elején Goncalo Inácio megkapta a második sárga lapját, így a Sporting tíz emberre fogyatkozott. A Benfica emberelőnyben nagy erőkkel rohamozott a felzárkózás érdekében, Di Maríáék lehetőségei azonban rendre kimaradtak. Végül azonban a hosszabbításban fordítani tudtak, miután a 94. percben egy szöglet utáni lecsorgó labdát Joao Neves lőtt a hálóba, majd három perccel később Aursnes jobb oldali bejátszásából a csereként beállt Casper Tengstedt a győztes gólt is bepofozta. A Benfica ezzel drámai körülmények közt nyerte meg a lisszaboni derbit, és az egymás elleni eredmény révén a vezetést is átvette.

A két fővárosi gigász 9-1-1-es mérleggel azonos pontszámmal vezeti a bajnokságot, míg az FC Porto a harmadik helyen három, a Sporting Braga a negyediken öt pont lemaradásból követi őket.

Benfica – Sporting CP 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Joao Neves (90+4.), Tengstedt (90+7.), ill. Gyökeres (45.)
Kiállítva:ill. Inácio (51.)

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore