Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hetekig nem lesz bevethető a Real Madrid középpályása – hivatalos

A spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid csapata hivatalos közleményben tudatta, hogy középpályása, Eduardo Camavinga komolyabb sérülést szenvedett a francia válogatottban.

(Photo by Angel Martinez/Getty Images)

A Real Madrid középpályása, Eduardo Camavinga várhatóan 8-10 hétig nem léphet pályára, miután térdszalag-szakadást szenvedett.

A 21 éves játékos szerdán hagyta el a francia válogatott edzését, miután térdsérülést szenvedett Ousmané Dembélé becsúszását követően, majd a válogatott orvosai és a Real Madrid szakemberei elvégezték az első vizsgálatokat. A Valdebebasi edzőpályáján pénteken elvégzett MRI-vizsgálat megerősítette a sérülés mértékét.

 “A Real Madrid orvosi szolgálata által a mai napon Eduardo Camavingán elvégzett vizsgálatok után külső oldalszalag-szakadást diagnosztizált a jobb térdében”

–  áll a Real Madrid közleményében.

A sérülés miatt várhatóan idén már nem léphet pályára, ami azt jelenti, hogy kihagyja a Real Madrid utolsó két Bajnokok Ligája-csoportmérkőzését a Napoli és az Union Berlin ellen. Emellett kérdésessé vált, hogy ott lehet-e a január 10-14. között Szaúd-Arábiában megrendezésre kerülő Spanyol Szuperkupán.

Camavinga, aki az idei szezonban eddig 17 alkalommal lépett pályára klubja színeiben minden sorozatot figyelembe véve, nemrég írt alá új, 2029-ig szóló szerződést a Real Madriddal.

Nem ő a legújabb sérültje a Real Madridnak, mivel Vinícius Junior csütörtökön Brazília Kolumbia elleni vereségének alkalmával egy újabb combsérülésnek tűnő sérüléssel kényszerült le a pályáról. A 23 éves játékos a szezon elején egy hónapig volt harcképtelen hasonló problémával, és megerősítette, hogy “nem valószínű”, hogy a keddi, Argentína elleni világbajnoki selejtezőn már bevethető lesz.

Csapattársa, Jude Bellingham is visszalépett a novemberi válogatott mérkőzésekre készülő angol válogatott keretből vállsérülés miatt, ami miatt a szünet előtt nem léphetett pályára a Real Madrid La Liga-meccsén a Valencia ellen sem.

Arda Güler a Fenerbahcétól való nyári átigazolását követően még nem lépett pályára sérülések sorozata miatt, Kepa Arrizabalaga kihagyta a csapat utolsó két mérkőzését, miután a Braga elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccs előtti bemelegítésen sérülést szenvedett, Aurelien Tchouameni pedig szintén lábproblémákkal küzd. Thibaut Courtois és Éder Militao továbbra is komoly sérüléssel küzd és még hónapokig nem lesznek bevethetők.