Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21-es EB-selejtező: Barcás és Atléticós gólokkal nyertek a spanyolok! – videóval

Az U21-es Európa-bajnokság selejtezősorozatában a B-csoport toronymagas favoritja, Spanyolroszág fogadta a Gera Zoltán vezette magyar korosztályos nemzeti csapatot.

 

A találkozó előtt hibátlan, még gólt sem kapó spanyolok a legutóbbi két (Skócia, majd Belgium) selejtezőjét elveszítő magyar csapatot fogadták Huelvában.

Sokan féltették Gera Zoltán együttesét a spanyol-túrától, a magyar csapat azonban végig komoly tartásról adott tanúbizonyságot, és bár ha – ahogyan azt várni lehetett – lemondott a labdáról (66:34 lett a labdabirtoklási arány a spanyolok javára a végére – a szerk.), kapuralövéssel is mindössze háromszor próbálkozott, mégse lehet azt mondani, hogy abszolút alárendelt szerepet – a lövések tekintetében a spanyolok is kilencnél álltak meg, igaz abból hétszer el is találták a kaput, szemben a mi egyetlen lehetőségünkkel.

A találkozó első gólját az Atléticó Madrid kölcsönjátékosaként a Mirandes együttesében szereplő, Carlos Martins szerezte közelről, bő fél óra elteltével.

 

A szünetre egy gólos spanyol vezetéssel vonulhattak a felek, és amíg ekkora különbség volt az eredményt illetően bizony a vendéglátók sem nyugodhattak meg.

A 67. percben a barcelonai, ám a spanyol bajnokságot jelenleg vezető Gironában kölcsönszereplő Pablo Torre gólja már eldöntötte az érdemi kérdéseket, ám ami dicséretes, hogy Gera Zoltán együttese ekkor sem tört meg, hátul stabilan állt a lábán.

 

A spanyol válogatott mondhatni érvényesítette a papírformát és továbbra is vezeti a B-csoportot; a mienk jelenleg negyedikek a tabellán.

 

Spanyolország – Magyarország 2-0 (1-0)
Nuevo Colombino stadion (Huelva), Vezette: J. Gillett (ausztrál)
Gólszerzők: C. Martin (36.), P. Torre (67.)
Sárga lap: C. Martin (40.), R. Marin (77.), Novoa Ramos (90+3.) illetve Komáromi (38.), Szabó A. (50.), Bényei Á. (80.)
Piros lap:

Spanyolország: Cunat – Novoa Ramos, Frances, R. Marin, A. Fernández – Turrientes (Guerra, 74.), P. Barrios (Veiga, 88.), F. Lopez (P. Torre, 62.) – D. Lopez, C. Martin (Diao, 63.), F. perez (Omorodion, 74.). Szövetségi edző: Santiago Denia

Magyarország: Hegyi – Szabó A., Baráth, Csinger – Benczenleitner, Kovács B. (Kosznovszky, 72.), Bényei, Komáromi (Kovács M., 38.)Kállai (Eördögh, 72.) – Vancsa (Kocsis D., 81), Gruber (Lisztes, 53.). Szövetségi edző: Gera Zoltán

 

A B-csoport aktuális állása:

Standings provided by Sofascore