Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: ott van a francia válogatott kezdőjében, ezzel pedig rekordot döntött Warren Zaire-Emery

Először kapott meghívást a francia válogatottba Warren Zaire-Emery, majd rögtön rekordot is döntött az első Európa-bajnoki selejtezőjén.

 (Photo by Jean Catuffe/Getty Images)

A francia válogatott szövetségi kapitánya, Didier Deschamps először hívta be a mindössze 17 éves Warren Zaire-Emeryt a soron következő Európa-bajnoki selejtező mérkőzésekre. A játékos fiatal kora ellenére alapember a PSG-ben, és eddig a Thierry Henry által irányított U21-es válogatottban is állandó lehetőséget kapott.

Már biztos, hogy Zaire-Emery ma este kezdőként lép pályára a Gibraltár elleni Eb-selejtezőn, ezzel megdöntötte Eduardo Camavinga rekordját, mint a legfiatalabb francia játékos a válogatottban 1945 óta 17 évesen, 8 hónaposan és 10 naposan. A Real Madrid középpályása 17 évesen, 9 hónaposan és 29 naposan debütált 2020 szeptember 20-án Horvátország ellen a Nemzetek Ligájában.

A francia válogatottban játszó legfiatalabb labdarúgó tényleges rekordja Félix Vial nevéhez fűződik, aki 1911. október 29-én, 17 évesen, 2 hónaposan és 11 naposan lépett pályára Luxemburg ellen.

A francia csapat mind a hat mérkőzését megnyerte, így már biztosan ott lesz a 2024-es Európa-bajnokságon. Gibraltár után három nap múlva Athénban zárják a selejtezőket.