Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szoboszlai: “Bármilyen csoportba is kerülünk, van esélyünk továbbjutni!”

A magyar válogatott a Bulgária elleni 2-2-es döntetlennel biztosan kvalifikálta magát a jövő nyári Európa-bajnokságra…

(Photo by Georgi Paleykov/NurPhoto via Getty Images)

A magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik az M4 Sport részére adott interjúban elmondta, milyen gondolatok futottak végig az agyában a Bulgária elleni, fordulatos Eb-selejtező alatt:

“Nemcsak a lefújást követően, a második kapott gól után is nagyon sok minden ment át rajtam. Őszinte leszek: soha nem adom fel, és 120%-ig bízom saját magamban és a csapatban, de abban a pillanatban, mikor a középkezdésnél álltam, 119-re leugrott ez a 120. Egy picit elveszítettem a hitem. Viszont tudtam, hogy ennek így nem lehet vége”

“Elértünk egy olyan szintet, amivel elég magasra tettük a lécet. Erre mindannyiunknak büszkének kell lennie, mert ebben nagyon sok munkája van mindenkinek. Legyenek azok a játékosok, a stábtagok, a fiziósok, az edzők, mindenki, mindenki. Nem miattam, vagy más játékos, vagy a Főnök miatt tartunk itt, hanem azért, mert egyben vagyunk, és mindenki tudja, mi a dolga. Szóval szerintem nem evidens, hogy elsőként kell kijutni. De persze, jó lenne, ezen vagyunk, és a szurkolók is megérdemelnék, hogy egy ilyen meccsel fejezzük be az évet” – mondta el. az utolsó selejtező-mérkőzés kapcsán az esetleges csoportelsőségről.

Szoboszlai hozzátette, hogy nem nyomásként éli meg az utóbbi években megnövekedett várakozásokat, és felvetette, hogy csapategységben is nagyot léptek előre a korábbi időszakokhoz képest. Hálával és tisztelettel beszélt Marco Rossiról„akivel nagyon közel állnak egymáshoz”, különösen az Izland elleni pótselejtező óta, amikor a szövetségi kapitány betegsége miatt nem lehetett ott a csapattal.

“Odamentem, beverekedtem magam a csapatba, kezdő lettem, rúgtam gólt, adtam gólpasszt, jól játszom, sztenderd játékos vagyok, de még így is van olyan, akinek ez nem tetszik. De ez még inkább motivál, hogy folytassam, hogy még jobb legyek, hogy még több mindent érjek el, hogy még több kupát nyerjek, hogy még több gólt rúgjak. Hogy még sikeresebb legyek. Én is, a csapat is, a válogatott is” – említette a Liverpoolról.

Szoboszlai a jövő nyári Európa-bajnoksággal kapcsolatos várakozásairól elmondta, szerinte bármire képes lehet a válogatott: “Bármilyen csoportba is kerülünk, van esélyünk továbbjutni. Én így állok hozzá. Mindenki így áll hozzá. Teljesen mindegy, ki van a csoportban. Utána meg már az összes egy ki-ki meccs. Egy mérkőzés, és továbbjutsz vagy nem. Szóval szerintem menjünk, ameddig tudunk! Élvezzük! És a végén lehet, hogy mi leszünk a legnagyobb meglepetés.”

A magyar válogatott az utolsó Eb-selejtezőjét vasárnap 15 órától Montenegró ellen vívja a Puskás Arénában.