Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: a korábbi szövetségi kapitány szerint rászolgált a szerencsére a magyar válogatott

A magyar válogatott a Bulgária elleni 2-2-es döntetlennel biztosan kvalifikálta magát a jövő nyári Európa-bajnokságra…

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Csank János az NB1.hu kérésére elemezte a nemzeti csapat Európa-bajnoki selejtezős szereplését:

“Az egy dolog, hogy harmadszor jutottunk ki. Egy a lényeg, hogy most kijutottunk. Óriási, hogy megint ott tudunk lenni egy ilyen rangos világversenyen. A magyar futball felfelé ível, és elég magasra fölszökött. Olyan sorozatot produkál a válogatott ezzel a 11 meccses veretlenséggel, amelynél jobb sorozatot egyetlen csapat sem tud felmutatni Európában. De nem is ez a lényeg, hanem, hogy a csapat rangos csapatok ellen is nyerni tudott, vagy nem kapott ki. Ez egy nagyon nagy mutató, és hatalmas siker. És ez a magyar nemzetnek is jó, mert a labdarúgás egy olyan nemzetközi mérce, hogy sokat jelent, amikor egy országot futballnemzetnek sorolnak be. Magyarország pedig most ott van a spiccen, hiszen a kijutással benne van az európai elitben.”

A 77 éves szakember nem tagadta, hogy előfordult, hogy a magyar válogatottnak szerencséje volt, de alaposan meg is dolgozott érte:

“Voltak jó meccseink, hiszen megvertük az angolokat, a németeket, ezek azért nyomokat hagynak a tudatban. Ilyen szempontból jegyeznek minket most is már. Bár azelőtt is jegyeztek, de volt olyan időszak, amikor nem annyira. Nagyon jól nézünk ki ilyen szempontból” – szögezte le Csank.

“Most a végére kulcsemberek estek ki, de ebből is jól jöttünk ki. Meg kell jegyeznem, hogy szerencsére Fortuna fogja a kezünket Marco Rossi kinevezése óta. De a szerencse a jókat segíti, szóval nem mondanám, hogy szerencsével jutottunk ki. De amikor éreztük, hogy nem ártana belőle egy kicsi, akkor adott egy lökést. Ami jó, hiszen egy egész éven át veretlenül szerepelni – ezt egy válogatott csapat esetén sem lehet a szerencsére fogni” – tette hozzá az edző.